Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja destina 670.000 euros en ajudes a comerços, autònoms i microempreses afectades per l'estat d'alarma en consens entre el govern municipal i l'oposició

L'ajuntament concedirà ajudes de fins a 2.000 euros a cada afectat.

'ECONOMIA I HISENDA' 30 d'abril de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha destinat una partida pressupostària de 670.000 euros en total que es concediran als autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses perjudicades pel tancament amb motiu del Covid-19. Les ajudes municipals de fins a 2.000 euros pactades entre govern i oposició, seran complementàries i compatibles a les de la Generalitat Valenciana i l'Estat.

La quantia variarà en funció de si totes les activitats que s'exerceixen en un local comercial s'han vist afectades pel tancament, i en aquest cas es concedirà una ajuda de 2.000 euros. Si les activitats s'exercixen en un local comercial i només algunes d'elles s'han vist afectades pel tancament parcial aleshores rebran 1.000 euros. Altres 1.200 euros quan les activitats s'exercixen en un domicili particular i totes elles s'han vist afectades pel tancament.

Quan l'activitat es duga a terme en un domicili particular i només algunes d'elles s'haja vist afectades rebran altres 1.200 euros. Finalment, altres 1.000 euros per a les activitats en exercici de venda no sedentària i que aquesta s'haja vist afectada pel tancament del mercat ambulant dels dilluns o dissabtes.

Entre els incentius del programa Riba-roja Impulsa’t a tindre en compte per part dels beneficiaris d'aquestes ajudes figuren les despeses corrents de lloguer, factures proveïdors, els subministraments bàsics o els consumibles, entre altres.

Una altra de les línies de subvencions, sota el programa Ribactiva Consolida’t, està enfocada també per als autònoms, els professionals i les microempreses del comerç minorista o de la prestació de serveis de negocis xicotets al consumidor final la facturació del qual s'haja vist reduïda en un 50% en els mesos de març i abril respecte de l'últim trimestre de 2019 com a conseqüència del Covid-19. En aquest cas, els beneficiaris per la disminució de la seua facturació rebran una ajuda d'entre 500 i 800 euros, en funció de determinades variables fixades en les bases legals per a la seua concessió. Els incentius es destinaran a despeses corrents com a lloguers, factures de proveïdors, consumibles o subministraments, entre altres.

El programa Ribactiva Emprén se centrarà en els autònoms i professionals del comerç minorista que hagen iniciat la seua activitat des de l'1 de gener i al 31 d'octubre d'aquest any 2020 amb ajudes directes d'altres 1.000 euros, amb l'objectiu d'afavorir a aquells negocis que han entrat en funcionament fa pocs mesos o que puguen reobrir-los en el cas que els hagen tancats.

Cal senyalar el programa Ribactiva Col·labora la funció de la qual és assignar una ajuda directa de 500 euros per a aquells afectats en règim d'autònom col·laborador, dirigits als familiars dels titulars de comerços minoristes.

Una altra de les línies d'actuació es dirigix a les persones desocupades de Riba-roja de Túria –Ribactiva Formació- amb l'objectiu principal de qualificar professionalment en aquells oficis i necessitats formatives que demanden les empreses i negocis de la localitat per a, d'aquesta forma, adequar la formació dels possibles futurs treballadors a la realitat, precisament, d'eixes empreses.

Entre les mesures adoptades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria cal assenyalar, a més, l'eliminació de les taxes de terrasses en els bars, cafeteries i restaurants dirigida a aquest tipus d'establiments que al llarg d'aquest any 2020 no hauran d'abonar. Tampoc hauran de pagar les taxes els comerciants del mercat municipal i del mercat ambulant dels dilluns i dissabte.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat la importància d'aquestes ajudes econòmiques “nascudes fruit del consens entre el govern municipal i els partits de l'oposició i que seran clau per al futur del nostre sistema productiu i social ja que ens hem centrat, especialment, en aquells col·lectius que més poden patir les conseqüències d'aquesta situació excepcional que estem vivint actualment; el nostre objectiu és no deixar-nos a ningú en l'oblit”.