Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposa de dos nous punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Estan situats en l'estació de servei Exoil, en el polígon industrial L'Oliveral.

'MOBILITAT I MEDI AMBIENT' 26 de febrer de 2021

Iberdrola ha posat en marxa dos nous punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics en Riba-roja, situats en l'estació de servei Exoil, en el polígon industrial L'Oliveral. Es tracta d'una infraestructura composta per dos carregadors ràpids, de 50 quilowatts (kW) de potència, que estaran disponibles durant les 24 hores del dia i permetran la càrrega de fins a quatre vehicles de manera simultània.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha visitat els punts de recàrrega acompanyat pel propietari de l'estació de servei, Enrique Peiró, pel delegat Comercial d'Iberdrola en la C. Valenciana, Joaquín Longares, i pel delegat Institucional de la companyia a la regió, Ibán Molina, que durant la visita han realitzat una demostració i li han explicat el funcionament de la innovadora instal·lació.

El projecte forma part de l'acord aconseguit entre Iberdrola i Exoil per a conjuminar esforços en la lluita contra el canvi climàtic i fomentar la sostenibilitat. Per al desenvolupament d'aquesta iniciativa, l'estació de servei ha cedit el sòl on s'han situat els carregadors mentre que Iberdrola ha aportat els equips i la instal·lació.

Amb aquesta iniciativa, Iberdrola avança en el seu pla de desplegament d'infraestructura de mobilitat sostenible a Espanya i, en concret, en la Comunitat Valenciana, on la companyia ha identificat i continua treballant per a impulsar la instal·lació de punts de recàrrega ràpida per a vehicle elèctric per tota la regió.

Els usuaris d'aquests punts recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d'origen (GdOs). La infraestructura permetrà la càrrega de fins a quatre vehicles de manera simultània i estarà operatiu les 24 hores. A més, els punts de recàrrega estan localitzats en l'App de Recàrrega Pública Iberdrola, l'única a Espanya que incorpora informació verificada de tots els carregadors de vehicle elèctric, tant els d'Iberdrola, com els d'altres operadors. Des de l'App, es geolocalitza el carregador, es comprova la seua operativitat en temps real i, en aquest cas, es pot reservar i pagar des del mòbil.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incorporat a la seua flota en els últims anys tres vehicles elèctrics, sis híbrids i dues motos elèctriques per a ús de la Policia Local, i en breu s'adquirirà una altra. A més ha impulsat mesures com la bonificació en l'impost de vehicles de fins al 75% per als amos dels vehicles híbrids i un altre 75% per als propietaris de cotxes elèctrics com a mesura addicional que contribuïsquen a disminuir les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera incloses en el pacte d'alcaldes pel Clima i l'Energia que preveuen una reducció del 40% a mitjà termini. El consistori treballa actualment en la implementació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i la creació de nous recorreguts cicle-vianants en el municipi.

En 2017 l'Ajuntament va arribar a un acord amb aquesta companyia per al contracte de subministrament d'electricitat amb la certificació d'energia amb garantia d'origen 100% renovable als seus 128 punts de subministrament. Amb aquest acord, el consistori va adquirir el compromís d'aplicar en les seues instal·lacions els objectius climàtics i energètics de la UE, respectant amb aquesta mena d'energia el medi ambient, evitant les emissions CO2 i altres gasos contaminants a l'atmosfera.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha valorat positivament la iniciativa d'Iberdrola que “segueix la línia estratègica de l'Ajuntament de fomentar l'ús d'energies netes i afavorir l'ús de vehicles elèctrics, per a reduïsquen les emissions a l'atmosfera”. Raga ha recordat que aquest “se suma al punt de càrrega ràpida situat en l'aparcament del Complex Esportiu La Mallá que facilita als usuaris d'aquesta mena de vehicles, la recàrrega del seu utilitari de manera gratuïta”