Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja dota d'oficines policials i centres socials a les zones residencials del municipi

Aquests nous espais públics responen a una històrica demanda del teixit associatiu.

'SEGURETAT CIUTADANA, URBANITZACIONS I PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 3 de desembre de 2019

Les àrees residencials de la zona nord i centre de Riba-roja de Túria disposen ja de nous espais públics per al teixit associatiu i d'oficines policials d'atenció ciutadana. L'Ajuntament de Riba-roja ha dotat recentment d'aquestes infraestructures a les urbanitzacions de la zona Nord i zona Centre del terme municipal en resposta a una demanda històrica del teixit associatiu.

Els centres socials, situats en l'Avinguda del Túria encreuament amb c/ José Iturbi al Parc Montealcedo i en l'Avinguda Palmerar, junt zona esportiva a València la Vella, disposen d'una sala polivalent, despatx, zona de magatzem i lavabos accessibles. Aquesta construcció modular, d'uns 108 m², és sostenible i versàtil i permetrà la seua ampliació en funció de la demanda d'activitat existent.

L'ús dels locals al costat de les oficines policials es regirà mitjançant conveni amb les associacions veïnals, que disposaran d'aquests, per a exercir la seua activitat, tant formativa com d'oci. La programació d'activitats serà supervisada per l'Ajuntament en virtut de la compatibilitat amb el local, però estarà obert a jornades i xarrades formatives, activitats esportives com a ioga, pilates, o tallers destinats al públic infantil i adult.

Les noves oficines policials annexes estaran obertes de dilluns a divendres de 8.00 a 21.30 hores i els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores i disposaran d'un conserge d'atenció al públic.

A més una patrulla de Policia Local de Proximitat patrullarà amb motocicleta cada zona, de 10.30 a 12.30 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

L'Ajuntament ja ha anunciat que incrementarà la vigilància policial a través d'un sistema de càmeres de seguretat instal·lades en els principals accessos a les urbanitzacions. Aquestes càmeres estaran connectades amb la Policia Local i controlaran qualsevol moviment o vehicle sospitós que circule per la zona.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Riba-roja està treballant en la redacció de les noves pliques de neteja viària i manteniment i adequació de zones verdes per a urbanitzacions que entraran en servei durant el segon semestre de 2020. La nova contracta dotarà d'una brigada permanent, de dilluns a diumenge, en les zones sud (Reva), zona nord (Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i Clot de Navarrete) i zona centre (València La Vella, la Llobatera, Els Pous de Martí).

Així mateix, durant 2020 es conclourà l'accés cicoe-peatonal de la zona nord amb el nucli urbà, s'executarà la passarel·la sobre el barranc de Mandor a l'estació del Clot de Navarrete i s'estudiarà una solució ciclo-peatonal que comunique València la Vella amb el nucli urbà a través del pont sobre les vies del Metro

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat, “les inversions a les urbanitzacions del nostre terme municipal són una prioritat i amb la dotació d'aquests espais públics complim el compromís adquirit amb els veïns i veïnes de les àrees residencials que mancaven d'aquest servei i els proporcionem, a partir d'ara, un ampli local en el qual exercir la seua activitat associativa, al mateix temps que proporcionem, a través de l'oficina policial, un punt d'atenció a la ciutadania”.