Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja es compromet a executar plans, activitats i accions que ajuden a millorar la salut dels seus ciutadans

El ple aprova la seua adhesió al IV Pla de Salut de la Generalitat.

'SANITAT' 3 de maig de 2021

El ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la seua adhesió al IV Pla de Salut de la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de millorar i aprofundir en els plans i accions que permeten una millorar substancial de la salut dels ciutadans. La proposta del govern del PSPV va comptar amb el suport de la resta de formacions amb representació municipal en el ple com el Partit Popular, Ciudadanos, Compromís, Esquerra Unida, Podem Riba-roja Pot i Vox.

L'acord plenari suposa l'adhesió al pla “Salut en totes les edats, salut en totes les polítiques” que du a terme la Generalitat Valenciana per a millorar el nivell de salut i reduir les desigualtats en termes de salut de la societat, amb el desenvolupament i execució d'actuacions concretes des de l'administració pública i amb el suport actiu de la participació dels ciutadans.

La iniciativa del govern municipal de Riba-roja amb el suport explícit de la resta de grups pretén harmonitzar, pas a pas, totes les estratègies possibles i factibles sobre la salut de les persones. Per a això, es basen en el dret a la protecció de la salut reconegut en la constitució com un recurs per a la vida, un valor que permet a les persones dur a terme una vida individual i socialment satisfactòria i productiva.

Els estudis realitzats enumeren alguns dels factors que incideixen en l'afectació sobre la salut, com el cas de l'entorn familiar, l'educació, els béns materials, les desigualtats socials i econòmiques, l'accés al treball i la seua qualitat, el disseny i els serveis de les ciutats i els barris, així com la qualitat de l'aire que es respira, l'aigua que es beu, els aliments que s'ingereixen o els animals amb els quals es conviu. Se citen, també, l'exercici físic que es realitza, l'entorn social o el mediambiental que envolta a les persones, entre els factors que poden incitar a una millor o pitjor salut de les persones.

El pla de salut de la Generalitat al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Riba-roja de Túria es configura al voltant d'algunes línies estratègiques determinades, d'una banda, la innovació i la reorientació del sistema sanitari, la seua orientació cap a les persones amb malalties cròniques i, d'altra banda, la necessitat de reduir les desigualtats en salut i la cura de la salut en totes les etapes i en tots els entorns de la vida.

El document sanitari se centra en potenciar aquells recursos sanitaris que generen i propicien salut i, al mateix temps, té entre els seus valors i principis fonamentals l'equitat, la coordinació i la participació ciutadana, en aquest àmbit enfocat cap als habitants i ciutadans de Riba-roja de Túria per als quals es dissenyaran accions específiques de salut.

En l'àmbit local, les actuacions que es permetran desenvoluparan tindran una base centrada en la formació i capacitació dels membres del grup impulsor del projecte municipal de la salut, un altre dels punts a tindre en compte serà una anàlisi de la situació de la salut de Riba-roja de Túria de manera participativa, una incorporació dels recursos locals que poden generar una salut millor dels ciutadans i, finalment, un desenvolupament dels projectes orientats a promoure la salut en les diferents edats i en els entorns diversos de la vida de les persones en l'àmbit local.

Finalment, el ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria designa a l'alcalde, Robert Raga, com el coordinador de l'adhesió al pla de salut i el faculta per a dur a terme tots els tràmits, gestions i subscripció dels acords necessaris en el desenvolupament de l'acord, així com traslladar l'acord a la Direcció de Salut Pública de la Generalitat i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha incidit en la importància “de promoure des de les institucions i les administracions públiques totes aquelles actuacions necessàries que afavorisquen una millor salut de les persones en una època assotada per la pandèmia al mateix temps que sol·licitem la participació dels ciutadans a l'hora de proposar i aportar suggeriments en aquest àmbit essencial en la vida”.