Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja és diversa

El consistori aposta per la formació i la visibilitat del col·lectiu LGTBI per a afavorir la igualtat.

'IGUALTAT' 27 de juny de 2024

Riba-roja celebra este 28 de juny el Dia de l'Orgull amb un intens programa d'activitats per a reafirmar el seu compromís contra la discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere i a favor dels avanços en drets LGTBI+. L'àrea d'Igualtat ha impulsat una sèrie d'accions per a commemorar este dia, que té com a objectiu visibilitzar i celebrar la diversitat, la inclusió i la creativitat del col·lectiu LGTBIQ+.

La jornada festiva començarà a les 10.00 hores en la Plaça de l'Ajuntament, amb la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidor d'Igualtat, Raquel Pamblanco i la projecció del vídeo ‘Riba-roja Diversa’.

Durant la jornada matinal s'instal·larà un Punt Arcoiris, que estarà dinamitzat per la Draq local ‘Querella’. Esta acció es va dur a terme també els dies 13 i 17 de juny, com un espai no sols d'informació i denúncia, sinó també com a símbol visible d'inclusió i suport al col·lectiu. “Volem llançar un missatge clar a la societat; totes les persones són benvingudes i respectades en el nostre municipi. A més, proporcionem un recurs vital per a aquelles persones que busquen suport o assistència en situacions de discriminació o necessitat”, assegura la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco.

Ja a la nit, a les 22.00 hores se celebrarà la tradicional Volta a Peu Nocturna, que complix enguany el seu vinté aniversari, sota el lema ‘Riba-roja, Ciutat Diversa’. L'eixida tindrà lloc a les portes de l'Estadi Municipal Roberto Gil a les 21.00 hores i comptarà amb la participació de les drags-queen Xara i Cruela de Red Riverside, que seran les encarregades de llegir el pregó de la Volta a Peu Nocturna que organitza el Club d'Atletisme Ribapeu i que compta a més amb la participació de corredors i corredores de tota la província. Una vegada finalitzada la carrera es realitzarà el lliurament de trofeus i les artistes convidades oferiran una actuació on interpretaran una cançó dedicada a la lluita pels drets LGTBI.

Esta acció és la culminació d'una sèrie d'accions que reforcen el missatge d'igualtat; la renovació de la placa dedicada al polític i activista, Pedro Zerolo inaugurada el 28 de juny de 2020, el repartiment de llibres LGTBI a les biblioteques municipals i als diferents centres educatius i la formació i implementació del Pla Municipal LGTBI, el primer d'estes característiques a la Comarca Camp de Túria.

Formació en igualtat

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja va aprovar el 2 d'octubre de 2023 el I Pla LGTBI del municipi, que va constituir un important avanç en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI, així com una actualització en polítiques d'igualtat, educació, inclusió i diversitat en tots els seus vessants.

A fi d'implementar les accions d'este I Pla LGBTI municipal, el passat 3 de juny el Ple va aprovar una sèrie de mesures; entre les quals figura continuar amb les commemoracions del 17 de maig com a dia internacional contra la LGTBIfòbia i el 28 de juny com a dia de l'orgull LGTBI. Paral·lelament s'ha impulsat la proposta per a la realització de cursos en igualtat i diversitat sexual, dirigits a les persones que treballen en la plantilla de l'ajuntament i a la ciutadania.

L'acord es completa amb campanyes d'informació de punts d'atenció i visibilitat del col·lectiu , l'atenció integral d'assessorament i suport a les persones LGTBI i als seus familiars en coordinació amb el servici ORIENTA i la creació juntament amb l'àrea de turisme del recorregut “Camí en la diversitat”.

“Este 28 de juny, dia de l'Orgull LGTBI, recordem l'inici i els orígens d'este moviment, també recordem a totes aquelles persones que van lluitar al passat i que lluiten dia a dia perquè hui este col·lectiu gaudi d'una igualtat legal justa i una tolerància i respecte social innegable; recalquem la importància del suport institucional i polític, per a poder continuar treballant i avançat en allò que queda per fer”, subratlla l'edil.