Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja et submergeix en la cultura visigoda a través d'una experiència gastronòmica única

'PATRIMONI I TURISME' 26 de setembre de 2023

En el marc del Dia Mundial del Turisme, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la Tourist Info, ha programat per als amants de la història i la gastronomia una experiència única per a submergir-se en la cultura visigoda. El pròxim 30 de setembre, els visitants tindran l'oportunitat d'explorar el fascinant món dels visigots a través de l'art i de la gastronomia, en un esdeveniment organitzat pel Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i el restaurant La Muralleta.

La jornada començarà a les 11.00 al Castell de Riba-roja, situat al carrer Cisterna 28, on els participants es reuniran per a donar inici a aquesta emocionant aventura cultural. Aquesta visita es dividirà en dues parts: una Visita Guiada i Teatralitzada al Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i una fascinant aventura gastronòmica.

Els assistents tindran el privilegi d'embarcar-se en una visita guiada i teatralitzada pel Museu Visigot, de la mà del carismàtic Dux Tebdemir. Durant aquesta immersiva experiència, els visitants podran descobrir les peces més destacades del jaciment de Pla de Nadal, una vila visigoda del segle VII que guarda secrets i tresors d'una època fascinant.

Aquest museu, oficialment reconegut per la Generalitat Valenciana en 2017, va ser el primer de la província de València a obtindre la Q de Qualitat per a museus atorgada per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i gaudeix de la certificació “Safe Tourism Certified”. Segell de qualitat, impulsat per l'ICTE juntament amb altres entitats, que té com a objectiu la implantació de mesures preventives i de seguretat per a evitar el contagi del COVID-19.

El segon dels atractius de la visita serà el culinari, amb una excel·lent mostra de la gastronomia visigoda en el Restaurant La Muralleta, on la xef Lina Mura prepararà un deliciós menú visigot. Aquest menú inclourà plats típics de l'època visigoda, com el "Minutal avis amulum" o el "Bes Visigot", que delectaran els paladars més exigents amb autenticitat històrica i sabor.

A inicis de 2023, la Generalitat Valenciana va reconéixer a Riba-roja com a Municipi Turístic de Rellevància de la Comunitat Valenciana. L'oferta turística de Riba-roja de Túria ofereix múltiples atractius; els diferents museus dels quals disposa Riba-roja, com el Museu Visigot Pla de Nadal (MUPLA), el Museu de Ceràmica del Castell (MUCA), l’Espai d’Art Contemporani, ‘El Castell’, ECA, la Casa de la Molinera, la Torre Àrab, la Cisterna o el Llavador són una mostra de la riquesa patrimonial que disposa el municipi. El Parc Natural del Túria o els jaciments de València La Vella o el Pla de Nadal, o la Ruta pels vestigis de la Guerra Civil, completen part de les activitats que es poden realitzar en la zona.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha ressaltat ‘l'esforç realitzat en els últims anys per promoure i posicionar a Riba-roja dins del turisme d'interior de qualitat, a través d'una oferta variada i singular que ens converteix en un atractiu turístic, a tan sols 20 minutos de València’, Segons Raga ‘hem conjugat art, naturalesa, patrimoni i gastronomia per a ser una proposta competitiva i de referència en la Comunitat Valenciana’.