Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja fomentarà el reciclatge d'olis usats amb diversos punts de recollida

El consistori instal·larà fins a 12 contenidors especials en instal·lacions municipals.

'SERVEIS PÚBLICS I MEDI AMBIENT' 10 de març de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja i l'empresa Reciclaceite han signat un conveni de col·laboració per a la recollida, transport i emmagatzematge de residus d'olis de fritada d'àmbit domèstic en el municipi.

D'aquesta manera, el consistori amplia el seu objectiu de recollida selectiva a tot tipus de residus, inclosos els olis vegetals usats en tots els termes que gestiona el consorci, per al seu posterior reciclatge, evitant-se d'aquesta manera que aquests residus d'olis siguen abocats juntament amb la resta de les aigües domèstiques, provocant un augment de la contaminació de les aigües.

Actualment, l'Ajuntament realitza aquesta recollida en l'Ecoparc Municipal i, de manera periòdica, en els ecoparcs mòbils. Amb aquesta iniciativa, el consistori donarà resposta a la demanda ciutadana cada vegada més conscienciada amb el medi ambient. Per a això, l'empresa s'encarregarà de la recollida d'oli amb una periodicitat quinzenal. Així mateix realitzarà el manteniment dels 12 contenidors que s'instal·laran en el termini d'un mes en diferents instal·lacions municipals, per a evitar vessaments i brutícies dels recipients.

El reciclatge de l'oli usat recollit dels seus contenidors i de l'ecoparc, es traslladarà posteriorment a la planta de tractament on es filtrarà i s'eliminaran aigües i impureses i es traslladarà a la planta de BIO-DIÈSEL, on es convertirà en combustible ecològic.

La recollida no suposarà cap cost per a l'Ajuntament ni per als veïns i veïnes. A fi de reforçar aquesta acció i sensibilitzar a la població, el consistori realitzarà quatre tallers anuals, on s'ensenyarà a realitzar sabó a partir de l'oli reciclat per a entitats socials, en col·laboració amb les empreses locals.

Tirar l'oli domèstic usat per l'aigüera pot causar un important impacte en el medi ambient. A Espanya, s'estima que dos terços d'aquest residu acaba en els embornals, de manera que ocasiona diversos perjudicis: embossos en canonades, treball extra per a les plantes de tractament d'aigües residuals, augment de plagues urbanes, etc.

L'alcalde de Riba-roja i president del Consorci València Interior, Robert Raga ha manifestat que “aquest és un pas més per a evitar que un residu tan nociu tinga un impacte negatiu contra el medi ambient, fomentant el seu reciclatge des de les administracions. En aquest sentit -assenyala Raga- és important donar un segon ús als residus, en aquest cas com a biodièsel, un combustible alternatiu d'origen natural, renovable i molt més net que el dièsel tradicional. ”