Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja formarà a més d'un centenar d'empleats públics en innovació, transparència i rendició de comptes

El consistori realitza la segona edició de #SKILLS_2030 dirigida a professionals del sector públic i privat d'Espanya que vulguen reforçar competències directives i millorar l'acompliment en aquestes àrees.


L'increment de sol·licituds, que quasi s'han duplicat respecte a la primera edició, constata l'interés creixent per aquesta mena d'itineraris formatius.

'TRANSPARÈNCIA I CONTRACTACIÓ' 26 de maig de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria presenta la segona edició de #SKILLS_2030, una acció formativa municipal oberta, en línia i gratuïta, dirigida a persones ocupades públiques del propi consistori i d'altres Administracions, així com a personal acadèmic, estudiants o professionals interessats en la innovació, la transparència i la rendició de comptes.

#SKILLS_2030 consta d'un total de 15 hores lectives repartides en sessions que es desenvolupen durant tres setmanes, entre el 25 de maig i el 10 de juny. L'oferta inclou ponències de destacats professionals del sector públic i privat i entrevistes a personal directiu d'entitats locals, seran retransmeses en directe a través de les xarxes socials, sobre la seua experiència en la posada en marxa de projectes innovadors i en la generació de xarxes de col·laboració amb altres entitats. La formació es completarà amb tallers pràctics, en els quals es reforçaran competències individuals que poden millorar l'acompliment de les funcions directives o professionals.

Aquest itinerari, dissenyat pel consistori i la Fundació NovaGob, ha generat un notable interés, ja que s'ha superat àmpliament el centenar de sol·licituds de participació de professionals de tota Espanya, en gran part del món local.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la ferma aposta de l'ajuntament per aquesta mena de formacions, “ja que es tracta d'àrees en les quals hem de treballar tots per a construir a poc a poc el nou model de ciutat que la societat demanda: més transparent i participativa, on es responga millor a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes. El nostre objectiu també està marcat per la innovació i la promoció del talent dins de l'Administració Pública per a proporcionar una gestió cada vegada més eficient, intel·ligent i que cerca noves estratègies gràcies a la transformació digital i la innovació”.

En aquest sentit, Raga ha recordat que Riba-roja, amb #SKILLS_2030, va ser un dels sis primers municipis que van participar en el Programa d'Innovació per a municipis orientats a Missions de la conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i “enguany, en la segona convocatòria de Mission, també ens presentarem”.

Les tres setmanes de #SKILLS_2030

La formació que proporciona #SKILLS_2030 s'estructura en tres àrees que s'imparteixen al llarg de tres setmanes. La primera, que s'està desenvolupant actualment, està dedicada a la innovació pública i compta amb les ponències d'Encarna Hernández, directora de la Fundació NovaGob, sobre el perfil de les persones innovadores; Mercedes de Haro, experta en Economia del Comportament i disseny de polítiques públiques, sobre la utilitat de les ciències del comportament per a millorar l'eficiència de les polítiques; i Elena Bernia, coordinadora del Laboratori HIP del LAAAB d'Aragó, que parlarà sobre disseny col·laboratiu de serveis públics.

Per a tancar aquesta setmana, es realitzarà una entrevista a Ana Báez, membre de l'iLab de la Diputació de Huelva i una de “els 100 de Cotec”, com a experta en innovació pública, sobre la posada en marxa d'estructures per a promoure la innovació en una entitat local.

La segona setmana tindrà com a protagonista a la transparència. S'abordarà aquesta matèria des de la transparència per disseny, amb Juan Romero, expert en govern obert i estratègies digitals en Kratio Sistemes, fins a la comunicació de la transparència, amb l'investigador de la Fundació NovaGob, Rafa Camacho.

També es donarà a conéixer l'eina en línia per a la gestió de les sol·licituds d'accés a la informació de la Diputació de Castelló i explicada per un dels seus desenvolupadors, Joaquín M. Burgar, adjunt a la Direcció en el Servei d'Assistència a Municipis i membre de diversos grups de treball en la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació de la FEMP, entre ells el d'Accés a la Informació Pública.

L'entrevista d'aquesta setmana serà a Roberto Magro, cap de Serveis Interactius i Web de l'Ajuntament d'Alcobendas i coordinador del Grup de Treball de Dades Obertes de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació de la FEMP, que parlarà sobre com generar un projecte integral de dades obertes a nivell municipal i generar xarxes de col·laboració.

La tercera setmana tancarà aquest itinerari formatiu amb una àmplia oferta de continguts. D'una banda, es tractarà sobre la rendició de comptes i l'avaluació de polítiques públiques, amb Borja Colón de Carvajal, cap del Servei d'Administració i Innovació Pública en la Diputació de Castelló.

D'altra banda, es dedicarà un espai a la contractació pública i la gestió de fons europeus, amb Ylenia Díaz, secretària general de l'Ajuntament de Riba-roja. A més, es realitzaran dues entrevistes, una a Óscar Millán, tècnic de Contractació del consistori ribarrojer, en la qual s'exposarà la història i reptes pròxims del projecte municipal Riba Licita, i una altra a José Luis Serrano, vicesecretari general de l'Ajuntament, que parlarà sobre la captació de talent jove en les entitats locals.

Tallers per a competències individuals

Per a completar aquesta tercera setmana i la formació, se celebraran tres tallers per a l'enfortiment de competències individuals. Dos seran presencials en la seu de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i un virtual per a les persones d'altres municipis.

En els dos presencials es comptarà amb la participació de Pilar Moreno, secretària-interventora de l'administració local, que treballarà sobre posicionament en xarxes, i de Lorena Estruch, Tècnica de Qualitat i Prevenció de Riscos Laborals en l'Ajuntament de Dénia, que parlarà sobre competències professionals. Finalment, l'expert en innovació social i director de Cambra Cívica, Manuel Rodríguez, dirigirà un taller en línia sobre visionat estratègic en les institucions.