Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja injectarà 217.000 euros al teixit comercial a través del Bo Comerç

Ajuntament i Càmera València subscriuen un conveni de col·laboració per a articular la mesura destinada a la promoció del comerç local i la reactivació econòmica.

'FOMENT ECONÒMIC I COMERÇ' 26 d'octubre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja posarà en marxa a partir de novembre el ‘Bo Comerç’, amb la col·laboració de Càmera valència, Caixa Popular i Agrupa, (Associació de Comerciants i Professionals de Riba-roja de Túria,) destinat a impulsar el consum i l'activitat econòmica del municipi, dinamitzant el teixit comercial a través de les compres en els comerços locals, al mateix temps que s'ajuda a la despesa familiar.

A fi de fomentar la implementació de la Campanya ‘Bono Comercio Riba-roja’ en el municipi, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha subscrit esta setmana un conveni de col·laboració amb el president de Càmera València, José Vicente Morata. En virtut del conveni, este organisme participarà en la promoció de la campanya, així com en la gestió d'esta. Per a això, la Càmera de Comerç habilitarà un portal web en el qual estaran inscrits tots els comerços participants en la campanya i en el qual la ciutadania puga adquirir els bons.

L'Ajuntament posarà en circulació un total de 2.170 bons per valor de 100 euros, dels quals 50 euros els aportarà la ciutadania i els 50 euros restants, els assumirà el consistori. La campanya estarà circumscrita únicament per als veïns i veïnes de Riba-roja de Túria, majors de 18 anys, empadronats en el municipi.

Per a aconseguir el bo, la ciutadania haurà d'inscriure's en la web www.bonocomercioribarroja.com, aportar el seu DNI/NIE i abonar 50 euros mitjançant targeta bancària. No obstant això la quantitat del bo serà de 100 euros, el saldo dels quals podrà utilitzar de manera parcial en diverses compres. La venda de bons al públic del 13 de novembre al 31 de desembre.

Del total de bons emesos, 200 estaran seran reservats a la seua adquisició per persones majors de 65 anys, els qui podran assistir físicament, entre el 13 i el 24 de novembre de 2023 a l'Agència de Desenvolupament Local (C/Eusebio Benedito, 30), en horari de 9 a 13 hores. En el cas de no esgotar-se este contingent, es posaran a la venda a partir del 27 de novembre, fins a fi d'existències.

Les persones interessades seran beneficiades amb un sol bo, que destinaran a realitzar les compres en els comerços de proximitat del municipi, i serà compatible amb qualsevol tipus de descompte, oferta o rebaixa disponible en l'establiment comercial per al producte que es desitja adquirir.

La web recollirà un llistat de tots els comerços adherits a la campanya. Riba-roja de Túria compta amb 396 comerços de diferents sectors d'activitat. Tots aquells que arrepleguen les bases podran adherir-se a partir del 26 d'octubre. Com a aportació a la campanya, Càmera València posarà a la disposició dels comerços adherits un suport tècnic que els facilitarà suport en matèria de canvi del bo.

Esta iniciativa pretén ser un revulsiu a la situació econòmica que en els últims anys ha crescut el poder adquisitiu de les famílies. La inflació i la Guerra d'Ucraïna ha provocat un fort increment dels costos energètics i en els aliments. A això s'uneixen les conseqüències que la COVID-19 va tindre en el sector comercial i que va suposar un menyscapte en els seus recursos i el gran augment que van experimentar les compres per internet, en perjudici dels xicotets comerços.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha ressaltat ‘el suport econòmic als xicotets comerços ha sigut un compromís ineludible des que es decretara l'estat d'alarma per la Covid, així -ha matisat- el comerç local és el motor econòmic del nostre municipi, al qual continuarem secundant igual que ajudem a les famílies en la seua despesa diària’.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa en els últims anys diverses iniciatives per a fomentar el consum en el comerç local, com el Pla Resistir, destinat a sufragar les despeses corrents de l'inici de l'activitat comercial i també la reducció d'ingressos ocasionats per la crisi econòmica del COVID-19.

Des de l'inici de la pandèmia al març de 2020, el consistori ha distribuït més de 1’4 milions d'euros procedents dels fons municipals, com el programa Emprén destinat als autònoms i professionals del comerç minorista, el Pla Resistir impulsat entre l'ajuntament, la Generalitat o la Diputació de València, i altres programes com el Ribactiva Impulsa’t o Consolida’t, entre altres. A això s'uneixen les iniciatives de dinamització com la Campanya Rasca & Guanya, Menja’t el Mercat.