Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja insta l'Epsar a agilitzar el projecte de construcció de la nova depuradora del polígon de L'Oliveral

El consistori ha modificat el planejament urbanístic per a possibilitar la implantació de la instal·lació que millorarà el sanejament de les aigües residuals de les més de 1.500 empreses de la zona.

'POLIGONS INDUSTRIALS I MEDI AMBIENT' 23 de febrer de 2023

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo han mantingut una reunió amb tècnics de l'Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (Epsar) per a instar-los a agilitzar la construcció de les noves obres de sanejament i depuració del polígon industrial de l'Oliveral. El projecte de la nova depuradora del Sector 13 està valorat en un total de 14’8 milions d'euros que aportarà la Generalitat Valenciana a través de la citada EPSAR.

L'Ajuntament de Riba-roja ja ha realitzat els tràmits pertinents per a donar viabilitat al projecte, amb la modificació del planejament urbanístic que possibilitarà la implantació de la depuradora i la seua ampliació en la parcel·la municipal annexa. Segons van informar els responsables tècnics de l'entitat de sanejament, el projecte d'execució ja està aprovat i està a l'espera de l'autorització mediambiental de l'els tres organismes; Parc Natural de l'Albufera, la Direcció General de Política Territorial i Paisatge i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Una vegada es dispose de les autoritzacions es licitaran les obres.

El projecte d'execució de les noves instal·lacions de depuració inclou la conversió de l'actual planta depuradora de l'Oliveral en una estació de bombeig, que permetran absorbir la totalitat de l'abocament en la zona industrial, millorant la qualitat de la depuració i una major garantia en el compliment de les exigències dels abocaments que s'imposen des dels organismes competents.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va posar sobre la taula el compromís municipal de ‘abocament zero’, subscrit en els acords recollits en la Declaració de Sevilla i va plantejar la possibilitat d'utilitzar l'aigua regenerada de la nova depuradora amb un doble ús; l'industrial, especialment per a les empreses logístiques que disposen de flota de camions i puguen utilitzar-lo per a la rentada d'aquests, i l'ús mediambiental, per al reg de l'arbratge inclòs en el programa ‘Riba-roja respira’, que inclou la plantació de 20.000 arbres en la zona industrial.

Paral·lelament, els responsables de totes dues entitats van abordar altres temes d'interés per al municipi. En aquest sentit, l'entitat de sanejament s'ha compromés a estudiar un conveni de col·laboració per a regular el manteniment de l'Estació Regeneradora d'Aigua (ERA), encarregada del tractament de l'aigua regenerada que el projecte Guardian utilitza per a la prevenció d'incendis. L'Entitat, que gestiona la depuradora Camp de Túria II, assumiria, d'aquesta manera, el manteniment de l'ERA, amb personal tècnic propi, mentre que els depòsits, la xarxa i el sistema Sideinfo dependrien dels Ajuntaments de Riba-roja i Paterna, impulsors de la iniciativa.

Per a Robert Raga es tracta ‘d'una obra de gran envergadura que millorarà notablement la depuració de les aigües, i per tant la gestió dels abocaments de les empreses, des d'un prisma de la sostenibilitat ambiental’.