Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja ja compta amb el seu II Pla Municipal d'Igualtat

El document que tindrà vigència fins a 2027, té com a objectiu mantindre el desenvolupament aconseguit en matèria d'igualtat i continuar avançant cap a l'equitat total del nostre municipi.

'IGUALTAT' 6 d'octubre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha presentat aquest matí el seu II Pla Municipal d'Igualtat que tindrà vigència fins a 2027. La presentació s'ha dut a terme en la Sala d'actes del Consistori, on la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco juntament amb la Tècnica d'Igualtat, Verónica Blanco han explicat el procés de confecció del pla i les necessitats a les quals respon. En el mateix esdeveniment, s'ha projectat un vídeo amb diverses personalitats de Riba-roja, que han trencat estereotips al llarg d'aquests anys.

Aquest segon pla, arriba després de la implementació del I Pla Municipal d'Igualtat en Riba-roja, un projecte que després de quatre anys, s'ha revisat per a millorar i adequar els seus continguts, per a mantindre el desenvolupament aconseguit en matèria d'igualtat i continuar avançant cap a l'equitat total del municipi.

L'eix que segueix aquest nou pla comprén l'exposició del marc legislatiu que avala la realització de polítiques públiques en promoció de la igualtat, i una anàlisi sociodemogràfica, que permet aproximar-se a la realitat social de la localitat, i també, els principis rectors que recolzen el contingut d'aquest. El document conté una important part d'anàlisi on convergeixen els mètodes quantitatius i qualitatius. En la part quantitativa, s'ha confecciona un qüestionari a peu de carrer i en línia per a garantir la màxima participació, d'acord a les possibles bretxes digitals. D'altra banda, l'anàlisi qualitativa s'estructura mitjançant l'urna participativa i l'organització de reunions qualitatives per a acostar-se de primera mà a les percepcions del nostre municipi. Les fases i mètodes d'investigació que s'apliquen en aquest pla, tenen com a objectiu ajudar a crear un procés participatiu i col·laboratiu, per a involucrar al conjunt de població de Riba-roja de Túria en favor de la igualtat i les polítiques inclusives.

Són cinc els principis fonamentadors que han sigut aplicats i treballats d'una forma conjunta per a assegurar el correcte desenvolupament del propi pla.Transversalitat de gènere, per a desenvolupar l'equitat a nivell interdepartamental dins de l'administració local, per a reforçar la seua efectivitat i abast sobre el conjunt de la població. La interseccionalitat, que permet una posició constant d'alerta enfront de les múltiples desigualtats que pateixen les dones, permetent una visió oberta sobre les diferents problemàtiques que poden convergir en situacions de discriminació: ètnia, religió, gènere, classe social i de diversitat funcional. La diversitat, lligat a la interseccionalitat, que requereix d'empatia i comprensió sobre les diferents realitats socials que existeixen en Riba-roja. La participació inclusiva, amb la idea de permetre la màxima participació i col·laboració de la pròpia ciutadania, transparència quant a la claredat dels processos i criteris que se segueixen, i finalment, comunicació imatge i llenguatge no sexista.

“Aquest segon pla ens permetrà constituir una sèrie d'elements clau per a analitzar i estudiar la desigualtat de gènere en el nostre municipi. Des de l'Ajuntament treballarem per a assegurar el correcte desenvolupament del pla i així acostar-nos a la realitat per a implementar accions que aconseguisquen la igualtat en tots els àmbits del nostre poble.” apunta la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco.

La presentació s'emmarca dins de la programació especial en commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, sota el lema "Ni una més", on s'estan duent a terme diverses activitats i accions que busquen conscienciar en la comunitat sobre la importància d'erradicar la violència de gènere i promoure la igualtat entre totes les persones. La culminació d'aquesta programació especial tindrà lloc el 24 de novembre en la Plaça de l'Ajuntament, on es realitzarà una concentració en la qual es llegirà el manifest institucional en contra de la violència de gènere.