Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja llança la Campanya 'Coneix, Sent i Participa en ODS' per a Impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

(1)
La ciutadania pot expressar la seua opinió mitjançant una enquesta per a validar el full de ruta del municipi cap a l'Agenda Urbana.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 28 de maig de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa la seua nova campanya “Coneix, sent i participa en ODS Riba-roja”. Esta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania i a altres actors socials del territori sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, destacant les accions i projectes municipals que promouen la sostenibilitat econòmica, social i ambiental i fent partícip als seus veïns i veïnes amb la consulta a través d'una enquesta.

La campanya va donar el tret d'eixida el passat cap de setmana en la Fira de les Associacions del municipi, on cada visitant va rebre informació sobre les iniciatives que s'han dut a terme relacionades amb l'Agenda 2030, destacant el Pla Riba-Plus, la Carta de Servicis Municipal, activitats relacionades amb Educació Ambiental en Ruta (EAR), la iniciativa de contractació publica Ribalicita/Ribalab o l'adhesió a la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 de la FEM.

A més de la informació, la campanya també pretén donar a conéixer els premis i distincions obtingudes pel consistori i les seues bones practiques, alguns recents com el reconeixement Go!ODS al projecte GUARDIAN, el premi Innovagloc 2022 i premi a la Innovació en la Gestió Pública 2023 per “Ribalicita”, el premi EAR 2022 per “EcoRiba” o el reconeixement com a “Ciutat Ciència i Innovació” en 2022.

“Esta campanya és un avanç significatiu en el nostre compromís amb l'Agenda 2030. A més d'informar la ciutadania sobre les accions que estem duent a terme alineats amb els 17 ODS en el nostre municipi, busquem fomentar la participació activa de la comunitat i promoure així un desenvolupament sostenible integral”- destaca l'alcalde, Robert Raga qui convida a tots els seus veïns i veïnes a participar en l'enquesta que acompanya la campanya per a validar pròximes actuacions.

L'enquesta ja està oberta a la participació i servirà per a prioritzar la posada en marxa d'accions relacionades amb la sostenibilitat econòmica, social i ambiental en el municipi. Cada participant pot puntuar amb el seu grau d'interés les més de 40 propostes que trobaran per a aconseguir que el municipi siga pròsper, sostenible i cohesionat.

La consulta, ajudarà també al fet que la ciutadania entenga que es pot fer per al compliment dels ODS i que estos no siguen un concepte abstracte. Una acció més que se suma a unes altres ja realitzades com la celebració de les “Jornades de Dinamització Consells Sectorials Responsabilitat Social Agenda 2030”, on es va sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància dels ODS. A més, des de desembre del passat any Riba-roja compta amb el Consell per a la implementació de l'Agenda 2030 en Riba-roja.

Tot això acompanyat d'una extensa llista d'activitats educatives com la integració de l'Agenda 2030 en horts escolars d'educació infantil, tallers de paisatge 2030, programes sobre biodiversitat local des de la perspectiva de gènere, la celebració el març passat de les I Jornades d'Educació Socioambiental, activitats relacionades amb l'educació socioambiental intergeneracional per a majors i joves, exposició d'experiències educatives i projectes locals, o la consulta participativa sobre els ODS en l'Agenda Urbana.