Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja llança una campanya informativa per a promoure la identificació animal

Sota el lema, I tú, de qui eres?, l'Ajuntament pretén conscienciar de la necessitat de millorar la seguretat i protecció tant de les mascotes com dels seus propietaris.

'BENESTAR ANIMAL' 27 de novembre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Benestar Animal ha llançat una campanya informativa per a promoure la identificació animal i proporcionar seguretat i protecció tant a les mascotes com als seus propietaris/aes, facilitar el control sanitari per part dels veterinaris i ajudar a la recuperació d'animals extraviats.

Sota el lema, I tú de qui eres?, esta acció pretén crear un vincle de pertinença, obligació i responsabilitat tant entre el propietari i la seua mascota, com amb la resta de la ciutadania, amb la finalitat de promoure la tinença i convivència responsable dels animals de companyia i silvestres en captivitat.

El passat 29 de març es va publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat la Llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals, la denominada Llei de Benestar Animal. El text, que va entrar en vigor a la fi de setembre, recull l'obligació per a tots els propietaris de gossos de qualsevol raça de contractar una assegurança de responsabilitat civil per una quantia suficient per a cobrir els danys tant materials com personals a tercers, ja siga a persones, altres animals o coses. La vacunació animal és un altre dels aspectes importants que recull la Llei i que redunden en la màxima garantia de seguretat tant per als éssers humans com per als animals.

Segons el RIVIA, Registre Supramunicipal d'Identificació d'Animals de Companyia de la Comunitat Valenciana que gestiona el Consell Valencià de Col·legis Veterinaris, a Riba-roja de Túria existeix un cens animal de 7.969 mascotes entre comunitat canina i felina.

Per a facilitar la identificació animal i la cura de les nostres mascotes, l'Ajuntament ha posat a la disposició de la ciutadania el Bo Comerç, al qual s'han adherit els centres veterinaris del municipi. A través d'esta iniciativa, les persones beneficiàries poden realitzar despeses relacionades amb la seua mascota per valor de 100 euros, abonant només 50 euros. Estes despeses poden anar referits a l'esterilització, prevenció de malalties, vacunació, neteja, col·locació de microxips i alimentació, entre altres aspectes relacionats amb la salut dels animals.

La regidor de Seguretat Ciutadana i Benestar Animal, Raquel Pamblanco ha ressaltat la necessitat que esta campanya ‘servisca per a acostar el compliment de la llei al conjunt de la població de Riba-roja, així com conscienciar sobre la cura i la protecció animal, per a garantir el benestar i la tinença responsable de les nostres mascotes’.