Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja media en el conflicte dels transportistes per a buscar solució a la problemàtica dels col·lapses en el PLV

L'Associació de Transportistes desconvoca els aturs previstos per als pròxims dies.

'TRANSPORTS I POLIGONS INDUSTRIALS' 26 de març de 2019

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha reunit este migdia a les parts implicades en el conflicte dels transportistes, Generalitat Valenciana, PLV, associacions de transportistes i empresaris, a fi de mediar i aconseguir un acord que pose fi a la problemàtica que ha portat a la convocatòria de mobilitzacions pel col·lapse de contenidors del Port de València.

En la reunió s'han abordat les possibles vies de solució entre les parts per a minimitzar la situació que es viu al Parc Logístic. En este sentit, Raga ha instat al PLV a convocar una assemblea per al pròxim 9 d'abril en la qual es tracte la proposta d'acord que va quedar sobre la taula fa uns mesos sense aspectes de solució.

Esta proposta planteja com a solució el desdoblament del trànsit de contenidors per l'interior del PLV, mitjançant el canvi de sentit del viari “Port de Castelló”. D'esta forma, els transportistes tindrien un doble accés a la zona de “depots”. L'Entitat Urbanística de Conservació (PLV) seria la responsable d'executar estos canvis així com les obres pertinents de rebaixament d'una rotonda afectada. Per part seua, l'Ajuntament de Riba-roja, es compromet a la senyalització vertical i horitzontal que afecte la zona modificada, mentre que les Associacions de Transportistes, informarien del contingut dels acords aconseguits els seus associats.

L'alcalde de Riba-roja ha exposat el compromís de l'Ajuntament “a continuar treballant en una solució definitiva que millore substancialment els accessos a la zona industrial de Riba-roja i per a això –ha matisat- continuarem reclamant a les Administracions competents uns accessos adequats a l'activitat industrial que tenim”. En este sentit, Raga ha informat de l'estudi tècnic realitzat, al costat de Xest i Loriguilla, per la Universitat Politècnica de València, que estableix la creació d'una nova estructura viària al marge de l'A3 i l'A7 que resoldria els problemes de transport i la fluïdesa del trànsit.

Després de la reunió celebrada a l'Ajuntament de Riba-roja, l'Associació de Transportistes, Transcont ha anunciat la desconvocatoria dels aturs. Les mobilitzacions dels transportistes del port de València, aprovades per delegació de Govern en la Comunitat Valenciana, es van iniciar el passat 21 de març i estaven previstes per als pròxims 27 i 28 de març i 3 i 4 d'abril, entre les cinc i les set de la vesprada, a l'entorn del parc logístic.

La situació denunciada pels transportistes, s'ha agreujat en els últims anys, en els quals s'ha intensificat l'activitat de contenidors en el PLV, que es troba ja al 90 per cent de la seua capacitat. A això s'uneix, segons l'Associació de Transportistes, que el depòsit de contenidors està concentrat en una part del Parc en la qual se situen els 5 depòsits existents, provocant continus col·lapses de trànsit i llargues esperes per part dels conductors.

Els transportistes denuncien que est fet està afectant la productivitat generant situacions d'estrés entre els conductors que permaneixen hores atrapats en el polígon, així com la falta de seguretat en la zona industrial com a conseqüència de trobar-se bloquejades en el seu accés o eixida durant les hores de major activitat.

Amb esta mesura provisional que es debatrà en assemblea, Ajuntament i PLV esperen donar solució a estos greus problemes, però amb les mires posades en solucions de major importància, a mitjà i llarg termini.