Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja obri una finestra al món este dissabte en la Fira de la Interculturalitat

Una cita amb espectacles i activitats per a tota la família on es posarà en valor la riquesa cultural del municipi.

'ACCIÓ SOCIAL I POLÍTIQUES INCLUSIVES' 13 de juny de 2024

Dissabte que ve 15 de juny, Riba-roja de Túria serà l'escenari de la Fira d'Interculturalitat, un esdeveniment que celebrarà la diversitat i la riquesa cultural de diverses comunitats que conviuen en el municipi de manera lúdica. La cita començarà a les 18.30 hores en la Plaça Adolfo Suárez amb una vibrant cercavila i desfilada acompanyada per una batucada. En la desfilada, es representaran diferents països: el Perú, el Brasil, Xile, Hondures, Àfrica, Cuba, l'Índia i Mèxic.

Cadascun d'estos països oferirà espectacles de ball, capoeira, i mariachis en l'escenari central de la fira. A més, hi haurà casetes culturals i activitats gratuïtes per a tota la família, com a tatuatges d'henna, fotoràpid i pintacares, dissenyades per a involucrar als xiquets i xiquetes i ensenyar-los la importància de la interculturalitat. L'esdeveniment també comptarà amb la col·laboració de Fadrins 2024, els qui oferiran el popular "quint i tapa" per als assistents.

"Riba-roja és un exemple viu de convivència i respecte, quasi 3.500 persones de 85 països diferents han triat el nostre municipi per a viure. Este esdeveniment posa en valor la interculturalitat i la riquesa de les cultures que formen part de la nostra comunitat. Celebracions com esta reforcen els llaços de convivència i ens permeten apreciar la diversitat cultural que ens envolta."- destaca l'alcalde, Robert Raga, que afig: "Des de l'Ajuntament seguim compromesos amb la inclusió i la diversitat, i ens esforcem per a construir un poble on cada individu se senta valorat i respectat, sense importar el seu origen cultural o nacionalitat”.

Riba-roja compta amb l'oficina PANGEA, on es dona servici d'acolliment, informació i assessorament per a la població immigrant resident en el municipi. El servici municipal compta amb servici d'orientació i assessorament jurídic, informes sobre integració social, adequació de vivendes i tramitació de prestacions econòmiques individuals.

Per part seua, el Regidor de Polítiques Inclusives, David Barbancho, ha subratllat la importància d'esta trobada: "La Fira d'Interculturalitat és una oportunitat única per a acostar-nos i conéixer les diferents cultures que conviuen en el nostre municipi. És un espai de celebració i aprenentatge que ens enriquix com a societat. Convidem a tota la ciutadania a participar en esta celebració de la interculturalitat, on la nostra diversitat es transforma en una font d'unitat i enriquiment per a tots."

La Fira d'Interculturalitat promet ser una jornada plena de color, música i tradició, on tots els veïns i visitants podran gaudir i participar d'una experiència multicultural única.