Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa un dispositiu especial de vigilància per a evitar robatoris de garrofes

La policia local utilitzarà drons per a controlar la recol·lecta il·legal.

'AGRICULTURA' 4 d'agost de 2023

La Policia Local de Riba-roja intensificarà la vigilància en les extensions agrícoles del terme municipal en les que es cultiva la garrofa. Un any més, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa un dispositiu especial amb una patrulla dedicada especialment a evitar els robatoris, així com el control i vigilància de magatzems i punts de venda.

Aquesta iniciativa va ser un dels punts tractats en l'últim Consell Agrari Municipal celebrat aquesta setmana, en la qual es va informar a més de la coordinació amb els agricultors afectats, a través del whatsapp, i amb la Guàrdia Civil, que intensificarà els controls i inspeccions per a comprovar la procedència, pertinença i volum de producte, d'acord amb el que figura en els documents de traçabilitat que disposen els recol·lectors autoritzats.

Aquestes accions es preveu estiguen en marxa fins a finals del mes d'agost, quan es done per finalitzada la recollida i comercialització de la garrofa, un fruit que en els últims anys s'ha cotitzat a preus alts, a conseqüència de la seua creixent aplicació tant per a fins alimentaris com farmacèutics.

Per primera vegada, la Policia Local farà ús d'un dron per a un major control de possibles accions delictives a través de la videovigilància i poder garantir la seguretat dels agricultors, que veuen amenaçades les seues collites especialment quan el fruit està madur i llest per a la seua recol·lecció.

Un altre dels aspectes abordats en el Consell Agrari va ser referent al risc d'incendis forestals en les zones boscoses i amb matoll. En aquest sentit es va informar de la instal·lació d'autobombes que puguen subministrara d'aigua de basses i poder actuar amb rapidesa i eficàcia davant un incendi, especialment en zones forestals o camins rurals.

També es va adonar de l'asfaltat de camins rurals i el manteniment dels mateixos i es va informar de l'especial vigilància a les cremes agrícoles, les cremes de matoll o altres cremes de restes de poda o desbrossaments, que estan totalment prohibides durant els mesos d'estiu.

Finalment, el Consell va informar de la situació de l'abocador de Basseta Blanca, actualment en procés de segellament i restauració, per a convertir-se en un futur pròxim en una central d'energia fotovoltaica que done servei al municipi i una planta de biogàs, que generen energia verda. Amb motiu de les obres, es va comunicar als agricultors el tancament d'un dels accessos als camps d'aquesta zona, així com de la construcció d'una bassa de recollida de lixiviats.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va destacar ‘és necessari el treball coordinat i ben planificat per a donar resposta a les necessitats dels agricultors’, i -va afegir- ‘el nostre terme és originàriament agrícola i existeixen nombrosos camins rurals en els quals treballem cada any en la seua neteja i manteniment, a través del desbrossament dels marges, evitant així possibles conats d'incendi’.