Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja premiada pel seu treball en favor de l'accessibilitat en el municipi i la mobilitat sostenible

La consellería ha reconegut el desenvolupament del Pla d'Accessibilitat 2016-2017

20 de setembre de 2017


Riba-roja de Túria ha sigut un dels municipis guardonats en els premis de la Jornada de la Mobilitat Segura i Sostenible, convocats per la Consellería d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va ser l'encarregat de rebre el reconeixement pel qual es premia l'esforç que l'Ajuntament està realitzant en matèria d'accessibilitat i mobilitat.

Riba-roja de Túria ha sigut una de les 14 candidatures, dins de les 43 accions valorades. El projecte del Pla d'Accessibilitat 2016-2017 ha rebut el tercer premi en l'apartat de ciutats mitjanes (entre 50.000 i 20.000 habitants), juntament amb l'Ajuntament de Villena, valorat per les seues Mesures per al foment de la Bicicleta.

El jurat ha valorat l'estratègia de treball per a desenvolupar el Pla d'accessibilitat. Entre les principals accions, l'Ajuntament ha realitzat reunions d'assessorament amb entitats com Aridif, Cocemfe i la Universitat Politècnica. Concretament amb la Universitat Politècnica de València ha subscrit un conveni per a la realització d'un estudi de diagnòstic sobre l'accessibilitat del municipi.

Així mateix, l'Ajuntament ha realitzat nombroses actuacions en el casc urbà i en les urbanitzacions per a millorar l'accessibilitat, algunes emmarcades en els Pressupostos Participatius, tals com el rebaixe de vorades, la construcció de rampes, la col·locació de bolardos de protecció i la senyalització i pintat específic en algunes zones del municipi.

Riba-roja disposa a més d'un carril-bici de 6 quilòmetres de longitud que connecta les urbanitzacions amb el casc urbà. L'última fase, va ser inclosa en el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, aprofitant el traçat de l'antiga via del tren i la seua connexió amb els edificis públics i col·legis del municipi a través de ciclocalles. Els serveis ConectaMetro i el arRibabus, que desplaça als ciutadans a la zona industrial, la patrulla de sostenibilitat i Medi ambient de la Policia Local o l'adquisició de tres cotxes elèctrics completen l'aposta de l'executiu local per la mobilitat sostenible.

Robert Raga es va mostrar satisfet amb el premi i va assegurar estamos realitzant un important esforç per a aconseguir un municipi més accessible i obert a través de la integració de tots els seus espais i l'eliminació de qualsevol barrera i obstacle. El nostre objectiu és posar tots els mitjans necessaris per  complir amb la normativa i que qualsevol veí amb mobilitat reduïda puga tenir accés a tots els edificis i passejar per les carrer sense dificultat.

Entre la resta d'accions premiades destaca la creació d'itineraris segurs, el foment de la bicicleta o la proposta de el anillo ciclista de València, que ha rebut el primer premi de la categoria de grans ciutats.

En el transcurs d'aquesta jornada, la consellera ha reiterat que "la mobilitat urbana segura i sostenible és un dret i els ciutadans han de poder triar formes de desplaçar-se respectuoses amb la seua salut i la seua seguretat".

Paral·lelament, la Generalitat ha enfocat la campanya als 200.000 estudiants d'Educació Secundària, Batxillerat i FP (14-18 anys) dels col·legis públics, perquè debaten sobre la necessitat de canviar i millorar hàbits de mobilitat.

Totes aquestes iniciatives s'emmaren en la Setmana de la Mobilitat Sostenible que es va iniciar el dilluns 16, de setembre, i culmina el divendres, 22 de setembre, amb el Dia sense Cotxe, jornada en què la Generalitat oferirà bitllets gratuïts en Metrovalencia, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló per a fomentar l'ús del transport públic.