Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta el seu nou i millorat Servei Integral de Neteja Viària i Jardineria 'Riba-roja Neta'

S'ha creat el servei de Jardineria i s'ha adquirit una dotació de netejadores i vehicles elèctrics més ecològics i sostenibles per a complir amb els objectius ODS.

S'han triplicat els mitjans mecànics i duplicat els humans i s'ha posat en marxa un programari per a monitorar els serveis i ser més eficient.

'SERVEIS PÚBLICS' 13 de maig de 2022

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha presentat hui en un acte públic celebrat en la plaça de l'Ajuntament, el nou Servei Integral de Neteja Viària i Jardineria “Riba-roja Neta” millorat, amb més mitjans i més ecològic i sostenible.

Raga ha explicat que “el consistori ha invertit més de tres milions d'euros a modernitzar el servei de neteja viària i a crear el de jardineria amb l'objectiu d'oferir als ciutadans i ciutadanes la millor qualitat en un dels serveis més importants de Riba-roja. Des d'un inici, una de les qüestions bàsiques per a l'equip de govern ha sigut sempre millorar els serveis que l'ajuntament ofereix a la població. Així que aquest és un pas important per a la Riba-roja del segle XXI i continuarem actuant en la resta de serveis com el clavegueram, l'enllumenat, l'aigua fins a millorar-los tots ”.

“El nostre municipi – ha continuat l'alcalde – té unes característiques especials que compliquen aquests serveis, ja que compta amb urbanitzacions separades del nucli urbà i disseminats. Per això, vull agrair als operaris la labor exercida fins i tot en els temps més durs com ha sigut aquests dos anys de pandèmia perquè van continuar netejant els carrers, baldejant i recollint el nostre fem”.

Per part seua, el regidor de Serveis Públics, Rafael Gómez, ha destacat “el creixement exponencial que suposa aquesta nova plica de neteja viària i de jardineria, no sols a nivell de recursos humans, amb l'increment de la plantilla, sinó també materials amb l'adquisició de maquinària elèctrica moderna i més sostenible. A més, s'ha posat en marxa un control informatitzat de serveis i, amb tot això, aconseguim una major qualitat, eficiència i eficàcia”.

En concret, per a la neteja viària s'han triplicat les netejadores, ja que s'ha passat d'1 a 3 una d'elles 100% elèctrica, i a més una quarta adequada per al servei d'aigualeig; s'ha incorporat dos equips nous de rentada d'hidropresió i s'han adquirit dues furgonetes elèctriques per al desplaçament dels treballadors i quatre bufadores també elèctriques.

Respecte al personal de neteja viària, s'ha augmentat la plantilla en un 100%, amb el que s'ha passat de 9 treballadors a 19 en el servei. Aquesta millora ha permés ampliar l'horari de treball a les vesprades de dilluns a dissabte i al matí dels diumenges.

En relació amb els mitjans mecànics, s'ha duplicat la periodicitat de pas d'escombratge mecànic en totes les zones urbanes del terme municipal i s'incorporen serveis nous d'hidropresió.

A més, el nou control informatitzat, que es nodreix de les últimes innovacions en els camps de l'IoT, la indústria 4.0, les Smart Cities, el Big Data, la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning, permet monitorar els serveis, la gestió d'incidències, els vehicles i el personal del servei en cada torn.

Un nou Servei de Jardineria

Per part seua, per a la creació del servei de Jardineria, per primera vegada, s'ha confeccionat una plantilla estable i adequada a l'àmbit dels treballs dotada amb de 21 treballadors. A més, cal sumar a aquest equip humà 5 jardiners municipals més, que s'encarreguen del poliesportiu, centres educatius i altres tasques.

Així mateix, se li ha dotat dels següents mitjans materials de baix impacte ecològic: set furgonetes elèctriques, dos camions bolquets, una grua cistella 18 metres altura, un vehicle híbrid per a tècnic i 30 jornades de tractor desbrossador. A més de dos tractors tallagespa, quatre tallagespa autopropulsats elèctrics, sis motoserres elèctriques, sis desbrossadores elèctriques, dues podadores d'altura elèctriques, sis tallabardisses elèctrics, sis bufadores elèctriques, una pistola per a endoteràpia, una cuba de 600 litres amb bomba autònoma, una trituradora de brancatge, una escarificadora per a gespa, una airejadora, 20 motxilles amb bateries de recanvi i 18 equips d'útils i eina de mà.

En el servei també s'aplicarà un Pla Integral de Plagues en el qual es prioritzen mètodes ecològics i pràctiques més responsables i una Estratègia de Gestió Ambiental.

Finalment, en l'apartat d'accions extraordinaries es contempla la decoració de carrers per a la festa del 9 d'octubre i de Nadal; la substitució de 15 jacarandes a la urbanització de la Reva; contractació de 4 persones amb especials dificultats d'accedir a l'ocupació.