Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta la 'Guia Municipal de Prevenció per a Famílies en Bullying i Ciberbullying' gratuïta i descarregable

(1)
Pensada per a pares i mares, es tracta d'una ferramenta fonamental en la lluita contra l'assetjament escolar des de la llar.

'ACCIÓ SOCIAL I POLÍTIQUES INCLUSIVES' 8 de maig de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja fa un pas avant en la lluita contra l'assetjament escolar amb la presentació de la "Guia Municipal de Prevenció per a Famílies en Bullying i Ciberbullying". L'acte de presentació va tindre lloc al Castell, i va comptar amb la participació de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i l'educadora social del SPIF (Servici de Prevenció i Intervenció a Famílies) de l'àrea d'Acció Social, Lidia García.

Continuant amb el compromís de la prevenció, s'ha desenvolupat esta guia especialment pensada per a pares i mares, com una ferramenta fonamental en la lluita contra l'assetjament escolar des de la llar, un recurs essencial, ple d'informació i estratègies per a abordar esta problemàtica de manera efectiva. “Durant este any s'estan duent a terme accions des d'una perspectiva de responsabilitat social i comunitària enfront del bullying, un nou enfocament ja que normalment es focalitza en els col·legis i instituts, i en Riba-roja s'ha pres el camí de treballar la consciència social, ja que es tracta d'una problemàtica hem d'abordar com a societat”, apunta Raga.

Dirigit al col·lectiu d'avis i àvies, el març passat es va dur a terme la xarrada "Els avis i àvies enfront del bullying", on es van abordar les diferències distintives entre les generacions actuals i es van brindar pautes sobre com ajudar des de l'experiència davant esta problemàtica. A més, es van exposar ferramentes i recursos disponibles per a combatre l'assetjament escolar, oferint estratègies pràctiques i efectives per a intervindre i fer costat als qui ho necessiten.

Accions anteriors i futures

Este compromís de l'Ajuntament de Riba-roja amb la prevenció del bullying s'ha materialitzat en diverses accions prèvies, com el Escape Room tematitzat en el bullying que va recórrer els col·legis de primària en 2023, així com projeccions de pel·lícules i la promoció de recursos municipals en instituts de secundària.

Mirant cap al futur, l'Ajuntament està treballant en la creació d'un protocol municipal relacionat amb la violència en la infància, reafirmant el seu compromís continu amb la seguretat i el benestar dels xiquets i joves del municipi.

La "Guia Municipal de Prevenció per a Famílies en Bullying i Ciberbullying" ja està disponible per a descarregar en la web de l'Ajuntament, i es pot arreplegar una guia en format físic en La Botaia de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.