Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presenta la seua Càtedra de Contractació Pública PYMEL

La Càtedra té com a objectiu la professionalització de la Contractació Pública mitjançant la formació als empleats publicos i millorar la relació amb les pimes locals

27 d'octubre de 2022

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha obert l'acte de presentació de la Càtedra de Contractació Pública PYMEL de Riba-roja de Túria en el qual han intervingut el director general de l'Administració Local de la Generalitat Valenciana, Antoni Such, la presidenta de COSITAL, María Escamilla, el director de la Càtedra de Contractació Pública PYMEL, Jaime Pintos, el president del Grup Educatiu CEF. -UDIMA,Universitat a Distància de Madrid,
Arturo de les Heras i secretària general de l'Ajuntament de Riba-Roja, Ylenia Díaz. 

Tan sols set mesos després de la signatura del conveni de col·laboració amb UDIMA, Universitat a Distància de Madrid, la Càtedra de Contractació Pública PYMEL ja és una realitat.  Convertint Riba-roja en el primer  municipi valencià a disposar d'una càtedra especialitzada en contractació pública per a formar als empleats públics en aquesta matèria i millorar la relació amb les pimes locals. En l'acte també s'ha procedit al lliurament de diplomes dels alumnes participants que han realitzat els dos cursos finalitzats fins al moment.

El director de la càtedra, Jaime Pintos, ha sigut l'encarregat de donar detalls de les accions formatives que s'estan duent a terme des d'aquesta. PYMEL conté el primer pla de professionalització de contractació pública d'Espanya, amb un itinerari que consta de 5 cursos equiparables en l'àmbit academico a una titulació especialista. Dos dels cursos ja finalitzats, un que segueix impartiendose i dos que s'impartiran al llarg de 2023. A més la càtedra compta amb un canal de youtube propi, una pàgina web, 25 conferències en obert de caràcter pràctic realitzades per ponents reconeguts en la matèria de contratacion pública. I continua treballant per a donar visibilitat del tema en les seues xarxes socials i elaborar contingut en obert, sobre contractació publica local. 

Pintos, qui dirigeix el grup d'investigació, té en projecte la confecció d'una coleccion de 3 volums compostos per supòsits practicos de contractació i la idea de crear un congrés nacional de contratacion publica local en Riba-roja, amb l'ambiciós objectiu d'arribar a aconseguir un fòrum de contractació publica local a nivell nacional i  aconseguir canvis normatius enfocats a la realitat local.

En la seua intervenció, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït la implicació de la Universitat UDIMA “per fer possible que els empleats públics puguen formar-se en matèria de contractació pública per a aconseguir una gestió eficient dels recursos públics i facilitar la relació amb les pimes locals”. Raga ha matisat “continuarem treballant a favor de la transparència total en tots els processos i implementant serveis que afavorisquen la informació en les licitacions”

Per la seua part el director general de l'Administració Local de la Generalitat Valenciana, Antoni Such, ha manifestat que aquesta càtedra marca el camí a seguir per part de l'administració. Ja que des del seu organisme sempre ha sigut una preocupació la digitalització en matèria de contractació regida per dos criteris: la transparència de gestió i l'estalvi economico. “Que la catedra treballe en aquesta matèria és essencial i molt necessari per a poder donar major seguretat a l'hora de prendre decisions als funcionaris”- apuntava Such. 

També la presidenta de COSITAL, María Escamilla, ha agraït en nom dels funcionaris la creació d'aquesta càtedra com a instrument per a professionalitzar la contractació publica local. “Ja que l'administració local sol ser la més oblidada i el fet que estiga enfocada a pimels ajuda a la defensa i potenciació del sector.”- assenyalava Escamilla.  

Tancava l'acte el president del Grup Educatiu CEF. UDIMA,
Arturo de les Heras agraint a Riba-roja la seua labor en formació que es tradueix en un millor servei als ciutadans.