Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja ratifica a Pamplona el seu compromís europeu amb l'eficičncia energčtica i foment de les energies renovables

L'alcalde Robert Raga assisteix a la Trobada Nacional del Pacte d'Alcaldies.

'MEDI AMBIENT' 30 de novembre de 2022

El debat sobre el canvi climàtic i la transició energètica ha reunit hui en el Palau de Congressos de Pamplona a representants de més de 200 municipis de tota Espanya en la Trobada Nacional del Pacte d'Alcaldies, entre ells Riba-roja de Túria, que forma part d'aquest moviment europeu des del 6 de juny de 2016, quan va ser ratificada la seua adhesió per Ple.

Posteriorment, el Ple de Riba-roja va aprovar el 14 de desembre de 2020 el PACES, Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible de Riba-roja de Túria, compromís principal del Pacte d'Alcaldies, a través del qual l'Ajuntament de Riba-roja es compromet a augmentar la resiliència del municipi mitjançant l'adaptació als impactes del canvi climàtic.

En la jornada, representants municipals i autonòmics juntament amb experts en la matèria han exposat diferents accions locals en matèria de mitigació, adaptació i pobresa energètica enfront del canvi climàtic. Així mateix s'ha informat dels nous objectius del Pacte d'Alcaldies que van entrar en vigor al maig de 2021 per als nous signants del Pacte i que poden ser assumits, de manera voluntària per tots els municipis integrants, per a aconseguir la Neutralitat Climàtica 2050 i erradicar la pobresa energètica, un dels principals problemes socials a conseqüència de la pujada de tarifes.

El Pacte es va gestar en 2008, promogut per la Unió Europea, amb l'objectiu d'involucrar a les ciutats i Municipis de la Unió Europea per a reduir les emissions de CO2 en els seus territoris en més d'un 40%, a través de mesures d'eficiència energètica i accions relacionades amb les energies renovables en 2030. Concretament, l'estratègia apunta l'increment de l'eficiència energètica d'un 27%.

La trobada de hui ha servit per a crear sinergies i compartir experiències en matèria mediambiental, concretament en la disminució en el consum d'energies fòssils i l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle, la mobilitat sostenible; canvi a mitjans no monitorats i electrificació, i la cultura climàtica des de les llars fins a les empreses i les administracions.

En el transcurs de la jornada, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha realitzat una intervenció pública per a mostrar el compromís de l'Ajuntament per millorar l'actual xarxa de transport públic municipal. En aquest sentit ha anunciat el compromís del govern de “ampliar la xarxa de transport públic d'autobús i reduir les emissions de CO2, com figura en el PAUS i en el PMUS, ampliant les línies i horaris en urbanitzacions, nuclis disseminats i àrees industrials i canviant la flota d'autobusos a elèctrics per a evitar la contaminació”.

A més –ha assenyalat- “la nostra estratègia de mobilitat sostenible i la implantació d'energies netes i més econòmiques, passa per la implantació d'una xarxa de bicicletes elèctriques i estacions en zones nord, sud i central del terme i la connexió completa del mateix a través dels cicle per als vianants, projectes per als quals buscarem finançament europeu o nacional”.