Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rebrà 400.000€ del Fons de Cooperació Municipal per a l'execució de projectes

El Camp de Túria disposarà d’una aportació de més de 3 milions d’euros.

21 de desembre de 2016

Els municipis de la comarca de Camp de Túria, La Serrania i Racó d’Ademuz han conegut esta setmana les aportacions que rebran dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana dins del Fons de Cooperació Municipal.

En total seran 40 milions d’euros, els que el govern valencià destine a la Comunitat Valenciana perquè els municipis puguen disposar de la quantitat assignada ‘lliurement’ per a la realització de les actuacions que consideren oportunes ‘sense necessitat de justificació’, va assegurar el director general d’Administració Local, Antoni Such durant la seua presentació.

Such va voler remarcar ‘el fons és incondicional, volem que els municipis tinguen prou autonomia per a dur a terme els seus projectes. A més, paral·lelament estem treballant en una línia d’ajudes europees per a aquells municipis que no hagen pogut entrar en els EDUSI, a fi d’afavorir especialment les inversions en cultura i turisme’.

Tots els ajuntaments rebran una partida inicial de 3.000 euros i la quantitat augmentarà en funció del nombre d’habitants. Riba-roja de Túria rebrà la quantitat de 390.196 euros

Antoni Such va assistir a la Mancomunitat Camp de Túria acompanyat del director territorial de la Presidència a València, Francisco Molina; qui va explicar les línies generals dels pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve que estan debatent-se en els Corts estos dies.

Es tracta, en paraules de Such d’una ajuda que llançarà la Generalitat Valenciana i que a la província de València aportarà 20,5 milions d’euros que es repartiran entre tots els municipis. A més, la Diputació de València es va a comprometre a aportar la mateixa quantitat.

Els municipis de la Mancomunitat de Camp de Túria rebran per part de la Generalitat 1.712.689 euros; la mateixa quantitat que aportarà la Diputació de València perquè cada població els destine al que estime oportú, en total 3.425.378 euros.

L’alcalde de Riba-roja Robert Raga va agrair l’esforç de la Generalitat, però va insistir en la necessitat de continuar reclamant al Govern central un ‘finançament més just, suficient i adequat, que ens proporcione als ajuntaments la capacitat, autonomia i la responsabilitat per a atendre els nostres ciutadans’.