Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep 2 milions d'euros per a finançar un projecte de vertebració turística del Túria amb el municipi i els seus principals recursos patrimonials

Les accions s'executaran en tres anualitats i estaran alineades amb la transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

'PATRIMONI I TURISME' 22 de desembre de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja rebrà 2.112.907,99 euros dins de la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, finançat íntegrament amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Riba-roja ha sigut beneficiària de la subvenció per al desenvolupament del Projecte de vertebració turística mitjançant la unió del riu Túria amb la ciutat i els seus principals recursos patrimonials. Aquest és un dels 21 projectes de sostenibilitat turística en destí per a la Comunitat que han sigut subvencionats pel Govern, a través de la Conferència Sectorial de Turisme, per als quals s'han destinat més de 59 milions d'euros.

L'objectiu és connectar, a través del Barranc dels Moros, la passarel·la del metro amb el nucli antic i el riu, i aconseguir redirigir als visitants des del Túria cap al nucli urbà. Així, el consistori pretén aconseguir l'objectiu de generar un turisme equitatiu i amb efectes positius en l'economia local.

El projecte s'executarà en tres anualitats i contempla cinc eixos programàtics; transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. En 2023 s'iniciaran els treballs d'adequació del Barranc del Moros com a itinerari turístic per als vianants i es crearà un itinerari ciclopeatonal en el Camí de les Ànimes, que conclouran al llarg de 2024. Aquestes accions aniran acompanyades de campanyes de promoció segmentada i a través de la geolocalització a fi d'atraure a nous turistes interessats en la cultura i naturalesa.

En 2024 s'executaran altres accions com la creació d'un itinerari ciclopeatonal en el Camí de les Ànimes, que inclourà la instal·lació de miradors i la reducció del trànsit rodat en la zona i l'adequació del Barranc dels Moros com a itinerari turístic per als vianants i no motoritzat, amb connexió del nucli urbà i el Parc Natural, al llarg de cinc trams (tram 1; centre de salut, tram 2; c/Velázquez-Ramón y Cajal, tram 3; Camí València, tram 4; Llavador-Eres Altes i tram 5; fins a la desembocadura). El cost de l'actuació serà de 600.000 euros i inclourà l'execució de rampes i escales d'accés per als vianants, condicionament paisatgístic, instal·lació de mobiliari urbà i recuperació i habilitació d'espais per al vianant.

Altres accions aniran relacionades amb la transició digital amb el desenvolupament d'accions com l'aplicació de jocs o proves competitives, orientats a la relació del riu amb la història de Riba-roja., el comptatge de persones al Parc Natural a través de sistemes intel·ligents que determinen els fluxos de visitants, la sensorización de contenidors, per a facilitar la seua gestió i reduir emissions o la instal·lació d'un panell d'instal·lació de dades, que permetrà la recollida d'informació per a una presa de decisions eficient.

Municipi verd, sostenible, accessible i innovador

En el marc de l'eix de transició verda i sostenible en 2025 s'invertiran 444.500 euros amb la creació del Centre d'Interpretació i formació de la naturalesa, emmarcat en el projecte Gènesi Túria i es col·locaran pèrgoles amb vegetació autòctona i en espais oberts per a crear espais d'ombratge al llarg del recorregut del Barranc dels Moros. També cobraran protagonisme eixe any les accions destinades a la competitivitat, entre les quals s'inclou l'accessibilitat dels jaciments arqueològics, concretament el jaciment de València la Vella, mitjançant l'adaptació d'accessos i senderes a les persones amb discapacitat. En aquesta acció s'invertiran 120.000 euros, en dues anualitats.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la “gran oportunitat que brinda aquesta inversió per a millorar el nostre posicionament com a destí en tot el territori nacional”. Raga ha matisat “en els últims anys hem impulsat el turisme com una font de riquesa per al nostre municipi, amb atractius com la Festa del Dux, l'Espai d’Art Contemporani, ECA, els jaciments visigots o els Museus MUPLA (Jaciment del Pla de Nadal) i MUCA (Museu de Ceràmica del Castell) i ara és el moment de donar una espenta per a consolidar el nostre enclavament estratègic com a destí”.