Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep una ajuda de 20.676 euros per a ampliar els recursos municipals de lluita contra la violència de la dona

S'instal·laran nous punts violeta i es fomentarà la formació especialitzada d'atenció a les víctimes

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 10 de Gener de 2019

La regidora d'Igualtat, Lola Verdeguer ha participat aquesta setmana en la reunió informativa sobre la distribució de fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere en la Subdelegació del Govern a València.

En aquesta reunió s'ha informat de la distribució d'ajudes per a cada municipi, de les quals l'Ajuntament de Riba-roja rebrà 20.676 euros, dels 20 milions d'euros que es repartiran per al desenvolupament de noves i/o ampliades competències reservades a les entitats locals en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere. Aquesta quantitat procedeix dels Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018.

"Estes ajudes ens van a permetre ampliar els recursos disponibles en matèria de violència de gènere existents en el municipi, tals com en punts violeta d'informació en instituts, en esdeveniments festius i formació específica per a persones que atenen amb persones que pateixen violència". assegura la regidora d'Igualtat, Lola Verdeguer.

Riba-roja impulsarà les campanyes de sensibilització i prevenció contra la violència de gènere. També es podrà invertir en la realització d'actuacions encaminades a la formació especialitzada continuada de professionals de l'àmbit local en matèria d'igualtat entre homes i dones, i l'atenció especialitzada a les necessitats de les dones víctimes així com a les dels seus fills i filles.

Actualment l'Ajuntament de Riba-roja disposa d'un servei d'assessorament a dones víctimes de violència de gènere des de l'àrea d'Igualtat, així com l'atenció mitjançant recursos econòmics i gabinet psicològic que s'aporta des de l'àrea d'Inclusió i Drets Socials.

Paral·lelament, la policia local compta amb una unitat d'atenció especialitzada a les víctimes, denominada GEVIM que reforça al sistema VIOGEN del que disposa la Guàrdia Civil per a avaluar el risc i protecció de les dones. Per la seua banda, el Centre de Salut realitza la detecció de possibles casos de violència de gènere i els deriven als serveis corresponents.

Riba-roja és un del mig centenar d'ajuntaments adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere impulsada per la Diputació de València.