Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja seguirà exigint el compliment del traçat autoritzat per a evitar el soroll dels avions

L'Ajuntament sol·licitarà a AENA l'ampliació de la petjada acústica perquè un major nombre d'habitatges puguen acollir-se a les actuacions d'aïllament

26 de Setiembre de 2017


El soroll provocat pels avions de l'aeroport de Manises continua afectant a un gran nombre de veïns de Riba-roja, especialment de la Llobatera i el Pla de Tochar. Així ho constata l'Ajuntament de Riba-roja després de les queixes dels veïns, que mantenen que els avions que sobrevolen la zona ho fan incomplint les normes d'Aviació Civil i violant les rutes autoritzades per a l'aproximació, enlairament i aterratge de les aeronaus en l'aeroport de Manises.

L'Ajuntament denuncia que se segueixen incomplint les trajectòries dels avions per les zones no urbanitzables del municipi, tal com es va acordar inicialment pel grup tècnic de treball sobre el soroll.

El grup es va dissoldre i es va crear la Comissió Mixta de la qual solament forma part l'Ajuntament de València com a representant de la resta de municipis afectats. Ara, Riba-roja elevarà les queixes dels veïns a la Comissió Mixta perquè s'efectuen les corresponents denúncies a les companyies aèries.

AENA ja va posar a la disposició dels ciutadans una Webtrack. Aquest sistema permet fer un seguiment del recorregut dels avions que desenganxen o aterren en l'aeroport de Manises, facilitant la informació de les aeronaus (nombre de vol, tipus d'avió i la seua altitud), i associant aquestes dades al nivell de soroll generat per les mateixes, a fi que qualsevol usuari puga verificar si aquests nivells discorren entre els marges legals establits a València i les seues poblacions veïnes.

Una altra de les característiques d'aquest sistema és la de poder fer un seguiment a temps real, o a través de l'històric de la seua base de dades (fins a 60 dies), de la trajectòria de les aeronaus, per a verificar que complisquen amb la trajectòria de vol programada així com els procediments establits.

Paral·lelament, segons les dades d'Aïllament Acústic (PAA) de l'aeroport de València, proporcionats en la Comissió de Seguiment Ambiental, les poblacions de Manises, Mislata, Quart de Poblet, Xirivella i Riba-roja de Túria acumulen un cens de 2.405 habitatges amb dret a sol·licitud d'aïllament. La població més afectada és Xirivella, amb 1.506 habitatges, seguida de Mislata amb 340. De total, només 27 habitatges de Riba-roja tens dret a sol·licitud d'aïllament acústic, de les quals tres de les quatre sol·licituds presentades han pogut acollir-se a les actuacions d'aïllament acústic.

No obstant açò, l'Ajuntament considera que aquesta quantitat és insuficient, ja que són moltes més els habitatges que pateixen el soroll ocasionat pel pas d'avions que incompleixen el traçat. Per açò, l'Ajuntament demanarà l'ampliació de la petjada acústica perquè els habitatges afectats pel soroll, no incloses en l'actualitat en el mapa, puguen acollir-se a les ajudes per a aïllament acústic.