Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja va tramitar 1.845 expedients d'urbanisme l'any 2022, un 6'52% més per l'auge en la instal·lació de plaques fotovoltaiques i va atendre 9.316 consultes dels ciutadans

La memòria urbanística del passat any recull un increment notable en el volum de treball realitzat pel personal del departament l'any passat.

'URBANISME' 30 de juny de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va tramitar un total de 1.845 expedients d'Urbanisme al llarg del passat any 2022, és a dir, un 6’52% que l'any precedent en el qual es van portar a cap 1.732 en total. Aquest increment és major si es compara amb la tramitació dels expedients que s'han dut a terme entre els anys 2019 amb 1.079 als 1.845 del passat exercici, és a dir, 766 més, un 70’9% de diferència.

L'increment en la tramitació dels expedients d'Urbanisme a Riba-roja de Túria entre els dos últims anys es deu a una major profusió en les declaracions responsables de tipus II corresponents a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Aquest augment és dels 560 tramitats l'any 2021 als 760 del passat exercici. No obstant això, si es compara els d'anys precedents, l'increment es triplica amb diferència, de les 214 declaracions responsables tramitades en 2019 a les 760 de l'últim any.

L'àrea d'Urbanisme de Riba-roja de Túria va tramitar, a més, altres 165 llicències per ocupació de la via pública, altres 160 corresponents a les llicències d'obres de tipus II o les 153 llicències referents a les vies i obres. Cal destacar, a més, les 85 llicències de tipus I, les 71 declaracions responsables per segona ocupació, o les 51 ordres d'execució o les 44 declaracions i llicències per primera ocupació.

Les divisions horitzontals es van situar en un total de 7 a Riba-roja de Túria, es van tramitar 18 requeriments de legalització i altres 16 per restauració de la legalitat, mentre que no es va tramitar cap infracció urbanística. Altres 16 sol·licituds corresponen a agrupacions familiars, altres 26 expedients urbanístics corresponen a queixes veïnals o les 10 sobre agregacions o segregacions.

El volum de treball en el departament d'Urbanisme es va concentrar, principalment, el mes de maig amb un total de 229 expedients, mentre que el mes de novembre també es van dur a terme altres 207 en total. Al juny es van dur a terme altres 193 expedients mentre que entre setembre i novembre es produeix un increment progressiu i constant, dels 127 fins a aconseguir els 207, respectivament.

L'atenció ciutadana a Riba-roja de Túria és un altre dels apartats analitzats en la memòria d'Urbanisme del passat any, en el qual es van comptabilitzar un total de 9.316 consultes per part dels ciutadans, una xifra que suposa una mitjana de 38 consultes al dia. Respecte de l'any anterior 2021, la dada és similar amb un total de 34 consultes diàries, és a dir, 4 menys entre tots dos períodes de temps.

Les 9.316 consultes urbanístiques ateses l'any passat suposen un augment de fins a 1.816 més que en l'exercici anterior en el qual van realitzar 7.500 en total, és a dir, del 24’2% més entre tots dos exercicis. Del total ateses l'any passat, hi ha 2.411 realitzades de manera presencial, amb una mitjana de 10 consultes diàries en aquest període. Altres 4.686 consultes van ser realitzades telefònicament, amb una altra mitjana de 19 consultes diàries.

Finalment, altres 2.219 consultes dels veïns i veïnes de Riba-roja de Túria van ser realitzades a través de l'e-mail, amb una mitjana diària de fins a 9 consultes. A més, cal afegir les consultes realitzades directament als tècnics que les atenen per via, presencial, telefònica o per e-mail. D'altra banda, es van registrar 2.824 instàncies en el passat exercici, de les quals 212 corresponen a vies i obres.

La regidora d'Urbanisme, Habitatge, Obra Pública, Àrees Industrials i Cementeri, Teresa Pozuelo, ha subratllat “l'enorme treball i esforç que realitza tot el departament d'urbanisme de l'ajuntament per a atendre totes les necessitats i demandes per part dels veïns i les veïnes de la localitat perquè, d'aquesta manera, puguem construir un municipi amb tots els serveis públics necessaris, de manera sostenible i respectuosa amb l'entorn natural”.