Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja xifra en 18.000 euros els danys causats pels robatoris i actes vandàlics en el mobiliari urbà al llarg de l'any 2017

L'ajuntament reposa els elements trencats en els espais públics

22 de Decembre de 2017


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha xifrat en 18.010 euros les despeses que ha hagut de desemborsar al llarg de l'any 2017 en la reposició del mobiliari urbà de la localitat que ha sigut objecte de robatoris o actes vandàlics, especialment, en la jardineria i l'ornamentació. Els danys oscil·len entre el furt d'equips d'automatització de reg, el trencament de divers mobiliari urbà o els elements en els parcs infantils municipals.

Un informe tècnic del departament de Parcs i Jardins de Riba-roja de Túria ha posat al descobert la inversió que ha hagut d'afrontar recentment l'ajuntament a reposar els desperfectes i els danys enormes que causen determinades persones sobre el patrimoni municipal sobre jardins, parcs municipals i tot tipus de propietats del consistori durant els últims mesos.

Les quantitats econòmiques dels elements danyats o furtats abasten des de la reposició de sòl en la torre del tobogan sobre el pont del riu Túria, fixada en 250 euros, als prop de 3.000 euros de les turbines emprades per a l'aspersión dels equips de reg de l'ajuntament, un dels objectes més valuosos i benvolguts pels lladres o els vàndals.

L'estudi dels tècnics de Riba-roja enumeren la resta d'accions que causades per vàndals que han sigut reposats per l'ajuntament. Així, cal destacar les despeses en lampisteria com el furt de 74 turbines d'aspersión per un valor total de 2.960 euros; la sostració d'automatismes per al reg per 2.700 euros; o el trencament intencionat de mànegues de degoteig per altres 700 euros. L'arrencada de les plantes dels jardins han suposat una despesa addicional d'altres 1.600 euros.

La despesa en els desperfectes causats en els jocs infantils dels parcs han ocasionat una despesa d'1.200 euros en la reposició del tobogan del carrer Magallanes o el de la plaça de la Constitució per altres 800 euros o la reposició dels gronxadors del Lliri Groc per 350 euros. El tobogan per a discapacitats del parc Maldonado ha hagut de ser reparat per altres 300 euros o el sòl del tobogan situat en la zona del riu Túria amb altres 250 euros.

La reparació per la realització de pintades en les zones d'esplai de Riba-roja de Túria aconsegueix els 2.200 euros que han desemborsat les arques municipals al llarg dels últims mesos.

Les despeses en el mobiliari urbà del municipi també ha suposat altres despeses valorades en 1.400 euros en el cas de les 20 papereres substituïdes -a raó de 70 euros cadascuna d'elles- o els bancs i les taules destinades a la realització de pícnics s'han xifrat en un total de 2.050 euros.

El regidor de Parcs i Jardins, Rafael Gómez, ha lamentat "l'escassa sensibilitat i consciència cívica que demostren les persones que causen desperfectes i vandalisme sobre el nostre patrimoni i mobiliari urbà i que han suposat una despesa addicional per a l'ajuntament molt important; per açò, és necessària una major conscienciació de les persones perquè consideren que es tracta d'un patrimoni conjunt que entre tots hem de cuidar".

Gómez ha destacat l'esforç "destinat a ampliar i potenciar les zones d'esplai i esbarjo per als nostres veïns al llarg d'aquesta legislatura i donada el bon acolliment i re
spuesta rebuda anem a continuar en la mateixa línia"