Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament llança una campanya d'inscripció gratuïta de mascotes

Els propietaris rebran un dispensador de bosses d’arreplega d’excrements i un carnet personalitzat de la seua mascota

'SANITAT' 22 de juliol de 2016


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha llançat una campanya informativa per a afavorir la inscripció en el  Registre Municipal de Mascotes, amb l’objectiu de sensibilitzar els propietaris de gossos sobre la importància i l’obligatorietat de tindre inscrits als seus animals en el Cens Municipal.

Esta iniciativa és fruit de la proposta aprovada pel ple de l’Ajuntament el passat 6 de juny amb els vots a favor del PSOE, PP, Ciutadans, Compromís, l’abstenció de IU i el vot en contra de Riba-roja Pot, per la que va quedar suprimida la taxa econòmica que cobra el consistori a cada veí per la inscripció de cada gos en el cens municipal d’animals de companyia.

Amb el foment de la inscripció en el Registre Municipal, la regidoria de Sanitat pretén disposar de dades concretes sobre els animals censats en el municipi i poder dirigir de forma directa als seus propietaris les campanyes informatives i sanitàries, sobre vacunació, sensibilització i un altre tipus d’accions com a xarrades o jornades recreatives, ja que actualment, només el 3 per cent dels gossos de Riba-roja estan inscrits en el cens d’animals de l’Ajuntament.

L’Ordenança municipal establix l’obligatorietat d’inscriure a l’animal en el Cens Municipal en el termini màxim de tres mess del seu naixement o d’un mes de la seua adquisició i una sanció lleu de fins a 300€, per la no inscripció en el registre corresponent

Fins a la data, la taxa en vigor des de febrer de 2001 gravava amb 6 euros cada exemplar de gos o animal de companyia considerat no perillós i amb altres 30 euros aquells considerats com perillosos. Les xifres dels últims anys quant al nivell d’inscripcions i, per tant, d’ingressos en les arques municipals no són significatives. De fet, l’any 2014 els ingressos van aconseguir els 200 euros mentres que en l’exercici de 2015 van suposar un total de 400 euros. Amb la gratuïtat de la taxa, l’Ajuntament espera incentivar el nombre de registres.

El regidor de Sanitat, José Luis López, ha destacat que  ‘a través d’esta campanya,  pretenem afavorir un augment creixent dels gossos inscrits, inclosos els perillosos, així com un millor control dels mateixos per part de l’ajuntament ja que d’esta manera podrem realitzar majors campanyes informatives i una millor informació per a tots els propietaris dels mateixos".

Els propietaris interessats a inscriure les seues mascotes poden dirigir-se al Registre General de l’Ajuntament de 8:00 a 14:30 hores.