Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Comissió d'Emergències de Riba-roja controla l'episodi de fortes pluges a través d'una vintena d'accions

El dispositivo concentró sus actuaciones la madrugada de sábado al domingo en el Polígono El Oliveral y Rambla de Poyo

'SEGURIDAD CIUDADANA' 5 de septiembre de 2023

El consistori va activar dissabte passat 2 de setembre el protocol d'emergències davant l'episodi de fortes pluges que va predir l'Agència Estatal de Meteorologia, AEMET. Després de decretar el nivell taronja per preemergència per pluges i tempestes en tot el litoral i nivell groc per risc de pluges i tempestes, a l'interior nord i interior sud de la província de València, la Comissió d'Emergències de Riba-roja, amb l'alcalde, Robert Raga al capdavant, es va posar a treballar per a previndre els possibles efectes que les pluges podrien provocar. 

Com a mesures preventives, es va realitzar la revisió d'embornals de les zones més sensibles del terme municipal, senyalització i clos en l'àrea industrial i operatius especials de guàrdia de Policia Local i brigada d'Obres i Serveis, que van estar atenent els incidents provocats per les pluges.

Com estava previst, una de les zones en les quals es van centrar les accions va ser el polígon industrial El Oliveral. On la matinada del 2 al 3 de setembre es va concentrar la majoria de les precipitacions en la zona, i es van realitzar una desena d'accions als carrers del polígon amb major risc d'inundabilitat, sent necessari el tall de diversos carrers durant un espai curt de temps i no va afectar greument l'activitat del cap de setmana en el polígon. Els carrers tallats van ser: El carrer X i el carrer E amb el carrer K, el carrer K amb el carrer H, l'entrada de la rotonda d'accés A amb carrer I i C, i el carrer A amb carrer L.

També es va procedir al tall del camí de la Porcatera. En la zona del PLV, es van tallar els carrers X, O amb la #G, #G amb la H, i X amb carrer V. A més del tall de la carretera d'Aldaia en el terme de Riba-roja. Les empreses de la zona van disposar de diferents plans amb les vies d'evacuació i desviaments establits per la Policia Local, per si era necessari.

També als voltants de la zona industrial, es va procedir al control de les basses i els barrancs de Pozalet i Poyo. La Rambla de Poyo es va tallar a punt de desbordar l'aigua sobre les 4.00 de la matinada i es va procedir al tall del camí des del carrer Extremadura, avisant a la Policia Local de Quart de Poblet. Afortunadament no van haver grans incidents ja que les intensitats torrencials no es van mantindre més de 10 minuts i van remetre ràpidament. 

D'altra banda, el consistori finalment, va prendre la decisió de suspendre les festes previstes per al cap de setmana amb motiu de la festivitat del Santíssim Crist dels Afligits, com l'Entrada Mora i Cristiana, la Cavalcada i sopar solidari. 

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga es mostra molt satisfet del treball dut a terme des de la Comissió, “en aquesta ocasió la Dana no ha afectat greument el nostre terme i afortunadament els treballs de prevenció i les accions han permés la normalitat en el nostre municipi” l'edil agraeix a tot l'equip l'esforç realitzat durant aquest episodi de fortes pluges.