Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La policia local de Riba-roja va realitzar 9.184 actuacions durant l'any 2020 i va detectar 689 infraccions contra l'Estat d'Alarma

Es van realitzar 3.250 controls d'entrada i eixides en els col·legis

'SEGURETAT CIUTADANA' 14 d'Abril de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer la memòria del treball dut a terme pels agents de la policia local en la qual destaquen les 9.184 actuacions realitzades durant l'any 2020. A més, es van tramitar fins a un total de 689 denúncies per diverses infraccions dels ciutadans contra alguns dels preceptes continguts en l'Estat d'Alarma iniciat al març del passat any per la pandèmia.

La memòria policial és un document que realitzen anualment els comandaments jeràrquics amb l'objectiu de centralitzar i analitzar la totalitat de les funcions i les activitats que escometen diàriament els agents de la policia al llarg de l'exercici. En l'anàlisi es recullen tots els actes en els quals intervenen, tant en el nucli urbà com en la resta del terme municipal.

L'anàlisi estadística destaca que del total de les actuacions policials predominen les relacionades amb els menors, amb 3.361 intervencions dels agents, especialment les 3.250 en control d'entrades i eixides dels col·legis del municipi, altres 108 per actuacions en la protecció dels menors i, finalment, altres 3 actuacions per casos d'absentisme escolar.
 
El segon apartat amb major nombre d'actuacions està relacionat amb la Seguretat Pública de Riba-roja de Túria, amb un total de 2.215 intervencions, de les quals abunden les 892 identificacions de persones, altres 717 infraccions a la llei de Seguretat Ciutadana les 177 citacions judicials, les 147 diligències instruïdes per causes judicials o els 103 seguiments d'arrestos domiciliaris.

En matèria de Seguretat Viària a Riba-roja de Túria, es van desenvolupar un total de 1.795 actuacions de les quals cal destacar els 767 controls rutinaris al transport escolar -7 autobusos-, als vehicles i ciclomotors, les 627 infraccions a la Llei de Seguretat Viària o els 136 controls de trànsit, de persones o de mercaderies com recull l'actual ordenament jurídic. A tindre en compte, també, les 40 actuacions relacionades amb vehicles abandonats o 58 activitats d'Educació Viària i classes teòriques en els col·legis de la localitat.

La labor dels agents de la policia local de Riba-roja de Túria es va centrar, a més en altres àmbits com aquells relacionats amb els serveis humanitaris i d'emergències, amb un total de 304, dels quals cal esmentar les 213 intervencions humanitàries per malaltia, consum de drogues o alcohol, persones extraviades o indigents, a més dels 91 referents a emergències com a incendis, inundacions o despreniments i rescats, entre altres.

La memòria policial inclou les xarrades a menors que es van dur a terme al llarg del passat exercici de 2020, amb un total de 15 xarrades de conscienciació efectuades i a les quals van assistir 115 xiquets i xiquetes. Finalment, també es van realitzar altres serveis com les 233 actes de senyalització circumstancials de vehicles, les 530 anomalies i ordenes de treball en la via pública o els 70 informes de policia de Riba-roja de Túria o els 56 serveis amb la Guàrdia Civil.

Finalment, les dades estadístiques recullen aquells relacionats amb l'Estat d'Alarma en el període de temps entre març i desembre del passat exercici, com les 386 denúncies per infraccions a la seguretat ciutadana, especialment per romandre en la via pública fora de l'horari permés o causar molèsties per reunions en domicilis en els quals s'incomplien les normes, sense oblidar les 180 denúncies per romandre en la via pública sense justificació. A més, es van alçar 101 denúncies per l'ús inadequat de les màscares, 19 denúncies per incompliment del deure d'aïllament domiciliari o 21 denúncies per incomplir mesures d'higiene i prevenció. En total, es van aconseguir les 689 denúncies imposades pels agents.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que les estadístiques contingudes en la memòria “és una prova fefaent de la ingent i important labor que duen a terme els agents de la policia local, especialment les seues intervencions d'ajuda als ciutadans en un moment crític com els compresos durant l'Estat d'Alarma per la pandèmia del coronavirus; la seua actuació s'ha basat en l'eficàcia i diligència”.