Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Serveis Socials va realitzar 3.802 atencions als ciutadans de Riba-roja de Túria, triplica la partida fins als 3'7 milions d'euros en aquesta legislatura i ampliarà la plantilla fins als 27 treballadors

L'àrea de Polítiques Inclusives i Drets Socials elabora la memòria del departament de l'any 2022 que constata una atenció detallada a les persones més vulnerables de la localitat.

'POLITIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 16 de març de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha triplicat àmpliament la partida de Serveis Socials durant aquesta legislatura en passar dels 1’1 milions d'euros corresponents a l'any 2019 fins als 3’7 milions d'euros que s'han destinat en el pressupost d'enguany. Paral·lelament, la plantilla de treballadors d'aquest departament s'ampliarà fins a les 27 persones al llarg del present exercici per a atendre totes les necessitats de les persones més vulnerables.

L'àrea de Polítiques Inclusives i Drets Socials de Riba-roja de Túria va augmentar fins a les 3.802 les atencions durant l'any 2022 destinades a orientar i informar sobre els diversos aspectes i qüestions relacionades amb els serveis socials, atenció a la dependència i gestió i tramitació d'ajudes i prestacions econòmiques de l'àmbit municipal, autonòmic i estatal, entre altres temes. A més, s'han gestionat recursos residencials, atenció psicològica, assessorament i acompanyament legal.

La intervenció específica individualitzada i grupal als ciutadans pels diferents professionals en aquells casos en els quals l'actuació dels Serveis Socials així ho ha requerit ha constituït unes altres de les funcions que s'ha dut a terme al llarg del passat exercici 2022. Entre les atencions que s'han efectuat en aquest període de temps destaquen les 287 sol·licituds aprovades corresponents a ajudes econòmiques individuals d'emergència social.

L'àrea de les persones majors és una de les quals concentra una atenció més exhaustiva, amb 182 tramitacions de sol·licituds de dependència, altres 113 revisions del grau de dependència, 129 valoracions tècniques en domicili realitzades a les persones sol·licitants, un total de 125 persones usuàries del servei de càtering social de les quals 62 van ser donades d'alta en el citat exercici, altres 42 sol·licituds i tramitació d'ajuda a domicili amb un cost global de 60.655 euros, dels quals l'ajuntament va aportar 43.331 euros i els restants 17.323 van ser a càrrec de la conselleria d’Igualtat i Polítques Inclusives. La tele-assistència, per part seua, va concentrar 45 sol·licituds en total.

El programa municipal per a les persones majors és un dels quals millor acolliment ha tingut al llarg del passat any amb 497 assistents a les diverses activitats dissenyades que s'han dut a terme durant el citat període de temps. La gimnàstica és la modalitat que ha congregat major participació amb 147 assistents, altres 78 persones en zumba, 64 en pilates, 85 persones en el ball, 21 persones en marxa nòrdica, mentre que en fotografia van assistir 9 persones, altres 44 en dibuix i pintura i, finalment, 24 en aplicacions mòbils i 25 en tallers d'activació de la memòria.

Les activitats dirigides a les persones amb diversitat funcional d'entre els 4 i els 60 anys són un altre dels àmbits en els quals es dediquen més recursos per a la seua atenció, amb 32 persones participants en el seu programa d'oci i temps lliure, altres 21 persones a l'escola d'estiu, un total de 18 usuaris en el campament que es duu a terme habitualment el mes d'agost o les 4 sol·licituds tramitades corresponent al transport públic.

Altres programes municipals inclosos en la memòria de Serveis Socials de 2022 són el “Fent infància” amb 30 menors atesos amb intervenció i seguiment, altres 50 xiquets i xiquetes a l'escola d'estiu municipal, s'han atés, a més, 26 casos de dones víctimes de violència de gènere a les quals se'ls realitza un seguiment, mentre que en matèria d'habitatge s'han concedit 31 ajudes per valor de 36.716 euros o els 31 informes d'arrelament a persones migrants.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l'enorme esforç en recursos humans i econòmics que s'han destinat a l'atenció dels nostres majors o de les persones més vulnerables que s'han dut a terme al llarg d'aquesta legislatura, en triplicar les partides econòmiques pressupostàries corresponents i en ampliar la plantilla de personal en aquest departament per a atendre correctament els ciutadans que precisen d'aquests serveis”.