Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Ses Majestats porten la il·lusió i la màgia a Riba-roja la vesprada del 5 de gener

La comitiva formada per 200 persones partirà a les 17.30 hores des del Parc de La Pinada i recorrerà els principals carrers del municipi.

'FESTES' 4 de gener de 2024

Ses Magestats els Reis Mags d'Orient ompliran de màgia i il·lusió els milers de llars de Riba-roja de Túria la nit del 5 de gener. Hores abans, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus respectius patges i d'una extensa comitiva, recorreran els principals carrers del centre urbà.

La tradicional Cavalcada de Reis començarà a les 17.30 hores al Parc de La Pinada i discorrerà per l'Avinguda de la Pau per la Passarel·la, C/Sanchis Guarner, Carretera Vilamarxant, C/ Del Moll, Plaça de l’Estació, c/Salvador Bigorra i c/Major fins a arribar a la Plaça de l'Ajuntament.

Amb este acte, Riba-roja posa el colofó a la campanya ‘Nadal Màgic’ que durant tot el mes de desembre ha omplit el municipi d'activitats nadalenques. A més els dies 3,4 i 5 de gener, els Patges Reials es van encarregar de recollir les cartes dirigides a Ses Magestats des de les seues estances en la Plaça de la Torre. Per a tots aquells xiquets i xiquetes que no hagen pogut depositar les seues cartes, tindran una magnífica oportunitat en la Cavalcada, on una àmplia ostentació composta de batucada i balls escortarà als Patges, que arreplegaran les missives.

Un any més, els clàssics de Disney faran les delícies de grans i xicotets; Mickey i Minnie, l'Ànec Lucas, l'Ànec Donald, Peppa Pig, Piolín i la Patrulla Canina ens acompanyaran en esta entranyable cita. Tampoc faltarà la música, els balls i els personatges trets dels contes de Princeses de Disney, el mag d'Oz o la Sireneta.

Un any més, l'Ajuntament de Riba-roja comptarà amb la participació de les associacions locals; la Junta Local Fallera, les Falleres Majors del municipi i de la resta de Falles i col·lectius com la Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes, UDP, l'Associació de Moros i Cristians, Fadrins’24 o Les Doloroses, que repartiran caramels durant el recorregut. També la Banda de Cornetes i Tambors de la Falla La Pau, la música tradicional valenciana amb la Colla de Tabaleters i Dolçainers del Camp de Túria i la batucada tindran un protagonisme especial ambientant la comitiva

En arribar a la Plaça de l'Ajuntament, Ses Magestats entraran a la Parròquia Asunción de La nostra Senyora per a adorar al Xiquet Jesús amb or, encens i mirra, com a símbol de puresa i culte a la divinitat. A continuació s'aproximaran a l'Ajuntament, on seran rebuts per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga. Perquè ningú es perda detall, s'instal·larà una pantalla gegant en la Plaça que anirà mostrant tot el que ocórrega.

Al balcó del consistori, l'alcalde els farà lliurament de les claus de la ciutat amb les quals entraran a totes les llars de Riba-roja. Finalment, Ses Magestats es dirigiran a tots els xiquets i xiquetes presents en la Plaça per a transmetre'ls els seus millors desitjos per a la nit més llarga i mágina de l'any.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha convidat a tota la població ‘a gaudir d'esta màgica vesprada en família, on la música, el ball i els mítics personatges infantils tindran un protagonisme especial’. Raga ha matisat ‘hem organitzat una Cavalcada de Reis tradicional que comptarà de nou amb la participació dels col·lectius locals’.