Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Tourist Info Riba-roja rep a més d'1.800 visitants en el primer quadrimestre de 2018

Durant el primer quadrimestre de l'any, l'Oficina de Turisme de Riba-roja, ha rebut a 1.858 visitants; mentre que 1.684 han realitzat les visites guiades que s'ofereixen des de l'oficina.

'PATRIMONI I TURISME' 10 de Maig de 2018

Les dades estadístiques recopilades per l'Oficina de Turisme revelen que un total d'1.858 visitants van ser rebuts i atesos durant aquest primer quadrimestre. Del total, un 98 % és d'origen nacional i un 2% d'origen estranger.

El 98% de procedència nacional està constituït per un 64% de visitants que provenen de la pròpia localitat, mentre que un 36% és representat per altres procedències dins de la Comunitat Valenciana.

L'elevat percentatge de procedència local es deu a la programació anual d'activitats dirigides a escolars del municipi. Una de les activitats més destacades és la Setmana Visigoda dels Col·les en la qual participen cursos de diversos nivells. Durant aquesta setmana, els alumnes participen de la visita teatralizada al jaciment visigot de Pla de Nadal. Juntament amb els personatges descobreixen el món dels visigots i les particularitats d'aquesta cultura. Així mateix, l'Oficina de Turisme ofereix durant tot el cicle escolar visites guiades per a tots els nivells i rep establiments escolars de tota la província.

D'altra banda, els visitants que provenen d'altres localitats de la Comunitat Valenciana consideren que Riba-roja és una destinació que brinda una variada oferta d'activitats turístiques. Entre elles destaquen: visites guiades, esdeveniments culturals, rutes de senderisme i activitats gastronòmiques. Destaquen també com a aspectes positius, l'accessibilitat al municipi a través del transport públic, l'accessibilitat a certes zones patrimonials i la proximitat a la capital.

Quant a visitants estrangers, les procedències més notables són l'holandesa, anglesa i belga. Cada vegada es fa més evident l'augment de turistes estrangers en el nostre municipi. Aquest incipient creixement es deu en gran part a l'ús de la zona d'estacionament d'autocaravanes que l'Ajuntament va situar al costat del riu Turia, que atrau majorment a aquest tipus de turistes que cerquen zones verdes i tranquil·les pròximes a València cabdal.

Les visites guiades constitueixen el producte estavella, sent aquestes les que major quantitat de turistes atrauen al nostre municipi al llarg de tot l'any. Amb una programació anual i diversificada, cerquen donar a conèixer el ric patrimoni cultural del municipi. Les mateixes s'ofereixen al públic general i grups durant la setmana.

Per a aquest primer quadrimestre, 1.684 persones van participar de les nostres visites guiades. La visita amb més concurrència és la "Ruta Urbana de l'Aigua", que recorre els edificis històrics més rellevants del casc antic de la ciutat. Li segueix "Descubre el Secret Visigot" visita teatralizada al Pla de Nadal; la qual va augmentant el nombre d'assistents i la seua demanda. La visita guiada al Castillo i els seus museus, sol·licitada per la seua accessibilitat, es troba en el tercer lloc de concurrència.

El bon clima, l'entorn natural que ens envolta i les visites guiades pronostiquen un progressiu augment en el nombre de visitants durant el pròxim quadrimestre. Dins de la programació prevista, es durà a terme una ruta de senderisme nocturna, coneguda com, "Conoce el Turia a la llum de la lluna" i la visita teatraliza a Pla de Nadal amb el Banquet Visigot; dues visites guiades que captiven a gran quantitat de persones durant l'època estival.

Segons les dades estadístiques, existeix una tendència en l'augment, any rere any, del nombre de visitants. Açò reflecteix clarament la consolidació de Riba-roja de Túria com a destinació turística d'interior. Gràcies a les diferents propostes i oferta turística que brinda el municipi, Riba-roja destaca com a destinació turística familiar i com a destinació de turisme actiu.