Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja llança APLEC, la nova cita per al pensament intel·lectual i crític

El ‘Àgora del Pensament Lliure Espai Cultural’ oferirà una programació de conferències i trobades que pretenen #convertir en un referent avantguardista del diàleg i la reflexió

'CULTURA' 16 de novembre de 2023

L'alcalde de Riba-roja de Túria Robert Raga i el regidor d'Art i Cultura José Manuel Vila han presentat aquest dijous 16 de novembre ‘APLEC’, el ‘Àgora del Pensament Lliure Espai Cultural’ el nou programa de conferències i trobades dedicades al diàleg i el pensament intel·lectual que pretén ser un nou referent avantguardista a la província.

‘Aplec’ abordarà una àmplia gamma de temes, des de política i ciència fins a qüestions d'actualitat o cultura, a través de convidats referents en les seues respectives àrees de treball que aportaran coneixements, a més de diàlegs significatius i diversitat de pensament.

Segons ha explicat el regidor, “Aplec cerca #convertir en un far de coneixement i reflexió per a la societat en un moment tan convuls a tots els nivells i on és necessari parar i desxifrar el que ens envolta”. Així, Vila ha subratllat que “sense caure en diàlegs incomprensibles o elitistes, ‘Aplec’ pretén aportar a la societat claus i perspectives fins i tot diferents a les que estem acostumats” per a oferir “un referent seriós i de qualitat” on trobar respostes.

Per part seua, l'alcalde ha emfatitzat que ‘Aplec’ és una “aposta més” de l'oferta cultural i educativa ja existent en Riba-roja que innovarà “ i consolidar el municipi com a punt de trobada per a la reflexió i el debat obert a tota la societat”. “El nostre objectiu és convertir ‘Aplec’ en un far de coneixements i reflexió on les idees convergisquen i consoliden Riba-roja en una destinació per als quals busquen experiències intel·lectuals úniques”. Així, ha precisat que ‘Aplec’ es durà a terme en l'emblemàtic Castell de Riba-roja que alberga l'espai d'art contemporaneo ‘ECA’ que al costat de ‘Aplec’ “formen part d'un projecte cultural descentralitzador que té el seu correlat en altres països europeus”.

Les trobades, ja siga en esdeveniments d'estil conferencia o diàlegs entre múltiples participants, tindran un format “viu” que promet crear un ambient envolupant, amb una acurada disposició de l'espai que garantisca una experiència única per a cada assistent que tindrà l'oportunitat de participar d'aquests. ‘Aplec’ ambiciona arribar a públics de tota Espanya però també internacional gràcies a la difusió de les trobades en les seues xarxes socials.

AMNISTIA INTERNACIONAL
El diretor de Aministía Internacional España Esteban Beltrán serà el primer conferenciant a obrir la programació de ‘Aplec’ el pròxim 22 de novembre per a abordar temes com la crisi a Gaza i Israel o el 75é aniversari dels Drets Humans. La trobada serà a les 18.30h amb un accés gratuït i lliure encara que limitat a l'aforament de la sala.

Uns altres dels convidats confirmats per a les següents cites són l'expresident de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i també el reconegut periodista i director adjunt del periòdic ‘La Vanguardia’, Enric Juliana.