Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja s'adherix al programa de motivació a la lectura, Ciutats lectores

El pla contempla la creació del ‘Consell de Lectura’ format per representants de l’Ajuntament, Ampas, biblioteques, centres escolars, llibreries i associacions culturals

'CULTURA I EDUCACIÓ' 20 de juliol de 2016


Aconseguir que Riba-roja siga referència en la promoció i en la qualitat formativa de l’aprenentatge de la lectura,  és un dels eixos principals del programa Riba-roja: Ciutat Lectora, impulsat per la Fundació pel Llibre i la Lectura i la Diputació de València, que a més pretén enfortir l’afició lectora i reforçar la creació literària entre tota la societat.

El projecte, en fase pilot a la Comunitat Valenciana, es desenrotllarà de forma paral·lela en altres 6 municipis, entre ells, Pincanya, Catarroja, Alzira i Requena, durant un període de quatre anys.

El primer pas serà la implantació d’un Pla Estratègic de la lectura municipal que avalue les carències i dotacions, així com els objectius previstos en el programa.

La Fundació pel Llibre i la Lectura serà l’encarregada de coordinar el projecte, a través d’un ‘programa d’acompanyament tècnic’ que permetrà desenrotllar totes les accions de foment de la lectura en el municipi.

A més de les biblioteques, com a punt de difusió i dinamització del programa, s’implicarà a altres entitats com a guarderies, escoles de primària, instituts de secundària, Ampas, llibreries i associacions culturals. Tots ells formaran part del ‘Consell de Lectura’, encarregat de gestionar i dinamitzar el pla.

Entre les activitats programades figura l’organització de grups de lectura en la biblioteca, llibreries o associacions culturals,  la convocatòria de certàmens literaris, tallers de ràdio, setmanes temàtiques al voltant del llibre i la literatura o la presentació de llibres , entre moltes altres accions.