Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

La Escola d’ Estiu de Riba-roja atén a més de mig miler de joves els mesos de juliol i agost

L'activitat, que té un caràcter inclusiu, permet la conciliació familiar i possibilita que els més xicotets aprenguen i es divertisquen amb activitats i tallers

'EDUCACIÓ' 6 de juliol de 2023

Un total de 668 xiquets i xiquetes gaudeixen, un estiu més, de les activitats programades en l’Escola Municipal d’ Estiu de Riba-roja, durant els mesos de juliol i agost, que enguany compta amb horari especial de 7.30h a 17.00h de la vesprada per a facilitar la conciliació laboral i familiar al llarg de les vacances escolars.
Durant aquests dos mesos, els escolars gaudiran d'un complet programa d'activitats dissenyat perquè passen un estiu diferent en el qual podran gaudir de jocs, tallers i fins i tot espectacles de màgia. Les activitats estan dirigides per un equip de professionals altament qualificats, que s'encarreguen de garantir un entorn propici per a l'aprenentatge, la diversió i el desenvolupament personal de cada participant.
L'Ajuntament de Riba-roja de Túria porta anys treballat per a poder oferir diverses escoles d'estiu, una dedicada als menors de tres anys en les Escoles Infantils Municipals "Riu Túria” i una altra enfocada en els xiquets i xiquetes d'infantil i primària que es durà a terme en el CEIP Camp de Túria. En els Escoletes Municipals, participen 160 xicotets i xicotetes, que diàriament són supervisats per 26 monitors.
En aquesta edició es continua apostant cap a la inclusió educativa en fomentar la convivència de 15 xiquets i xiquetes amb diversitat funcional amb la resta de companys i companyes, en les mateixes activitats i espais d'aprenentatge.
Aquest enfocament inclusiu té com a objectiu principal promoure la convivència, el respecte i la igualtat entre tots els participants, independentment de les seues capacitats. Es busca crear un entorn en el qual es valoren les diferències i es promoga l'empatia, la comprensió i la solidaritat entre els xiquets i xiquetes.
La inclusió es duu a terme integrant a tots els menors per grups en funció de les seues edats sense perjudici que els grups en els quals participen menors de diversitat es reforcen amb un monitor o monitora que puga #enfocar més en ells. En total 44 monitors i monitores, quatre d'ells destinats als menors amb necessitats especials, s'encarreguen diàriament de la gestió de l'Escola.
Segons Eva Lara, regidor d'Educació, “durant els pròxims dos mesos un ampli equip de monitors i monitores, capitanejats per coordinadors d'Infantil i Primària, oferiran als xiquets i xiquetes del municipi una sèrie d'activitats d'oci educatiu i temps lliure a les aules i instal·lacions del centre, degudament condicionades. I tot això amb un fil conductor, Retorn al futur, una proposta d'aprenentatge per descobriment que dotarà de sentit pedagògic a aquesta aventura estival destinada als menors de Riba-roja”.
L'escola compta a més amb els serveis de matinera i vespranera gratuïtes i ofereix a les famílies l'opció de menjador.
 
Escola d'estiu per a majors de 15 anys
 
Des de 2015 l'Ajuntament organitza cada any l'escola d'estiu per a persones majors de 15 anys amb diversitat funcional. Aquesta iniciativa, en la qual participen aquest any 28 usuaris, està dissenyada per a oferir una experiència educativa i recreativa durant els mesos de juliol i agost.
L'Escola d'Estiu per a persones amb diversitat funcional cerca promoure la participació activa i el desenvolupament personal dels joves, independentment de les seues capacitats o mobilitat reduïda. En aquest sentit, com a novetat, enguany s'ha habilitat servei de menjador gratuït per a garantir que tots els participants puguen gaudir d'una alimentació adequada i equilibrada durant la seua estada a l'escola d'estiu.
A més, conscients de la importància de l'accessibilitat, han posat a disposició un taxi adaptat per a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat. D'aquesta manera, es busca garantir que tots els joves interessats a participar puguen accedir al lloc de manera còmoda i segura.
L'activitat es duu a terme de dilluns a divendres, en horari de 9:00h a 13.00h i durant aquest període, els participants tindran l'oportunitat de gaudir d'una àmplia varietat d'activitats esportives, d'oci i temps lliure.