Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

El jazz pur i espectacular del trio The Champs va clausurar amb gran Ŕxit el VI Festival Ribajazz

El concert de clausura del VI Ribajazz Festival es va celebrar en la Plaša de la Torre de Riba-roja de T˙ria amb el grup The Champs, un trio de somni i embriagador coliderat per Ximo Tebar, Pat Bianchi i Byron Landham, amb el protagonisme del poderˇs so de l'˛rgan Hammond.

'CULTURA' 24 de juliol de 2023

La guitarra de Ximo Tebar va ser el fil conductor del concert envoltat pel gran mestre de l'òrgan Pat Bianchi i la solidesa rítmica del percussionista Byron Landham. Un trio de jazz pur, realment superb, que en cap moment va deixar de sorprendre el públic que va omplir completament l'aforament.

La plaça estava abarrotada i el públic s'ho va passar en gran aplaudint en cada tema i cada solo dels tres grans jazzistes que estaven en l'escenari. Els tres músics interactuaven i dialogaven magistralment interpretant fabuloses improvisacions sobre clàssics del jazz i del blues de forma continuada.
 
Al final del concert, Tebar va convidar al públic a corejar un fantàstic blues funky dedicat a Lou Bennett, al qual es va incorporar la vocalista Arantxa Dominguez rubricant un gran concert de clausura del Festival Ribajazz que enguany ha oferit una excel·lent programació de tres concerts de reconeguts artistes i músics locals com el duo format per la cantant Viktorija Pilatovic al costat del guitarrista valencià Joan Soler, o la UMR Band, una formació recentment creada per músics de la Banda Simfònica de Riba-roja de Túria, dirigida per Mario Miquel.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha destacat la qualitat del cartell d'enguany, ‘fa uns anys vam voler apostar pel jazz en directe i hem anat consolidant aquest projecte incorporant en el Ribajazz a grans artistes de renom nacional i internacional, que al costat de grups valencians, com l'aposta local de la UMR Band, han atret a un públic amant d'aquest gènere’. Raga ha ressaltat ‘la nova ubicació, en un enclavament històric, al costat de la torre àrab ha sigut un gran al·licient, que mantindrem per a pròximes edicions’.

 

Arantxa Dominguez i Ximo Tebar. Foto: Sergio Lacedonia.