Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

El Ple de l'Ajuntament de Riba-roja celebra la sessiˇ extraordinÓria d'organitzaciˇ municipal per als pr˛xims quatre anys

El ple municipal aprova el nomenament dels portaveus dels grups polÝtics i inclou al portaveu d'Iniciativa-CompromÝs en la Junta de Govern

7 de juliol de 2023

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat en la sessió d'aquest matí les retribucions econòmiques dels regidors amb dedicació exclusiva que passen de 9 a 7 respecte de l'anterior legislatura i ha aprovat el nomenament dels diversos portaveus municipals dels diversos grups polítics, a més de l'establiment de les àrees de gestió per a la legislatura 2023-2027. 

La proposta de l'equip de govern en dedicacions per als regidors suposa una reducció de fins a 42.000 euros anuals en passar dels 337.000 euros de la legislatura 2019-2023 als 294.900 euros de la legislatura que s'inicia ara. A més, es passa de 9 regidors alliberats de l'anterior mandat als 7 que es mantindran en l'actual, dins dels paràmetres establits en els pressupostos de l'Estat per a enguany. 

Els sous aprovats pel ple són entre un 25 i 30% menors als barems establits en els comptes generals de l'Estat, de manera que l'alcalde rebrà un salari de 48.234 euros anuals bruts, dos regidors percebran 43.067 euros anuals en funció del volum de responsabilitats en la gestió, mentre que altres quatre tindran un sou d'altres 38.891 euros bruts a l'any. 

A més, el ple municipal de Riba-roja de Túria ha confirmat la proposta del govern de disposar de set empleats eventuals, d'ells tres amb dedicació completa i un sou de 37.377 euros bruts anuals, mentre que altres quatre treballadors tindran una dedicació parcial del 50% i unes retribucions econòmiques brutes a l'any d'altres 17.000 euros cadascun d'ells. 

L'equip de govern ha reforçat l'àrea d'Esports amb dues persones eventuals per a gestionar l'increment de treball, amb més de 3.000 esportistes federats i desenes de clubs esportius en l'actualitat. D'aquesta forma, es destinarà un coordinador de la gestió esportiva i altres dedicat a la coordinació dels esdeveniments i instal·lacions esportives i relacions amb els clubs. El ple ha aprovat, també, una altra plaça de coordinador de falles i resta de festes locals amb una dedicació del 50% i un coordinador de protocol i atenció a urbanitzacions. Aquestes quatre places tenen el referit sou de 17.000 euros bruts anuals.

El ple municipal de Riba-roja de Túria ha confirmat la proposta de l'alcalde respecte de les diverses àrees de gestió política que es distribueixen en Gestió Municipal i Govern Obert; Innovació, Projectes Europeus, Integritat, Agenda 2030, Compra Pública i Sostenibilitat; Territori, Agenda Urbana, Serveis Públics i Mobilitat; Educació, Cultura, Art, Esports i Festa; i, finalment, Inclusió Social, Igualtat, Promoció de la Salut i Benestar Social. 

La sessió d'aquest matí ha confirmat el nomenament dels portaveus municipals dels diversos grups polítics de Riba-roja de Túria que correspondran a Teresa Pozuelo com a portaveu del #PSPV-#PSOE; Alberto Gimeno és el portaveu del Partit Popular; José Luis Fernández serà el portaveu de Vox; Esquerra Unida-Podem tindrà com a portaveu a José Manuel Gallardo i, finalment, Rafael Folgado serà el portaveu d'Iniciativa- Compromís. 

El ple municipal de Riba-roja de Túria ha donat compte, també, del nomenament de la Junta de Govern que estarà formada per l'alcalde, Robert Raga, els edils Teresa Pozuelo, José Luis Ramos, José Ángel Hernández, Eva Lara, José Manuel Vila i Alfredo Pla, a més d'incorporar al portaveu d'Iniciativa-Compromís, Rafael Folgado, en aquest organisme de decisió municipal. 

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la composició i les retribucions aprovades en el ple “permetran seguir la línia dels dos últims mandats, amb una administració àgil i ràpida per a solucionar i donar resposta a les necessitats dels ciutadans” i ha subratllat l'oferiment de l'actual govern a la resta de l'oposició “per a accedir a la Junta de Govern com a signe de tarannà, diàleg i transparència que només ha acceptat el grup de Compromís”.