Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja acorda amb els festers promoure la participació de dones en l'organització de Fadrins

Fadrins, la festa local organitzada per joves per a la joventut, avança cap a la igualtat de gènere amb la signatura de l'acord promogut per l'Ajuntament.

'IGUALTAT I FESTES' 23 de gener de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja ha acordat amb les Associacions de Fadrins 2023, 2024, 2025 i 2026, promoure la participació activa de les dones en l'organització dels festejos juvenils. Durant molts anys fins ara, en la junta directiva i els grups de joves organitzadors de Fadrins, cadascun en la seua quinta, no hi havia presència de dones. Per això, des de l'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'àrea d'Igualtat s'ha impulsat l'acord per a promoure la participació de dones en l'organització d'un dels festejos més importants del municipi dirigit a la joventut.

S'han dut a terme diferents reunions per a explicar l'objectiu d'este acord, que no és un altre que impulsar campanyes que faciliten a les dones joves interessades a unir-se a l'associació amb tota la informació necessària, assegurant així que la igualtat d'oportunitats siga una realitat, en concordança amb els plans d'igualtat del municipi i la legislació vigent, com la Llei 3/2007 de 22 de març que recolza el principi d'igualtat de dones i homes.

Finalment, s'ha formalitzat l'acord amb la signatura del mateix per part de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco i els presidents de Fadrins 2023, 2024, 2025 i 2026. En l'acte de la signatura també van ser presents el regidor de Festes, Alfredo Pla, el regidor de Joventut, David Barbancho i la tècnica d'Igualtat, Verónica Blanco. En esta declaració conjunta, els membres de les associacions de Fadrins, es comprometen a promoure la participació activa de les dones defensant la inclusió de dones en rols organitzatius i de lideratge. L'acord també conté el compromís per part de Fadrins de col·laborar i participar en els Punts Violeta en els esdeveniments festius, espais destinats a garantir un entorn segur i lliure de violència de gènere durant les festivitats. D'altra banda el document conté el compromís de mantindre i revisar periòdicament el reglament intern, assegurant que el reglament de funcionament de l'associació es mantinga actualitzat i siga coherent amb els principis d'igualtat d'oportunitats.

L'àrea d'Igualtat, actuarà com a òrgan de consulta on els joves podran trobar assessorament i col·laboració en totes les qüestions rellevants per a la defensa de la igualtat de dones i homes en les festivitats organitzades per Fadrins.

“Des de la nostra àrea estem molt satisfetes amb este acord, ja que amb esta iniciativa reafirmem el compromís per part de la joventut amb l'equitat de gènere i la creació d'espais inclusius per a les dones joves en la nostra comunitat. És cert que no és que existira cap norma que excloguera a les dones de l'organització de Fadrins, però creiem que és essencial crear accions per a promoure la igualtat de gènere real també en esta àrea festiva que per a la joventut és molt significativa. Continuarem treballant perquè la joventut compte amb l'Ajuntament com un aliat per a construir una societat més justa i igualitària.”- apunta la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco.