Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja acosta la festa als barris amb activitats lúdiques per a tots els públics del 5 al 15 d'agost

(1)

'FESTES' 4 d'agost de 2023

Amb l'arribada del mes d'agost, Riba-roja de Túria se suma a les celebracions en honor a la Mare de Déu d’Agost, que se succeeixen en multitud de municipis valencians. Del 5 al 15 d'agost, l'Ajuntament de Riba-roja ha apostat, de nou, per acostar les diferents activitats culturals i lúdiques als barris, amb una atractiva proposada festiva, entorn a cadascuna de les cinc comissions falleres. Així, els barris de les Falles l’Amistat, La Harmonia, La Pau, Plaça Constitució i La Unió, comptaran amb música, monòlegs, animació infantil i gastronomia típica valenciana.

El 5 d'agost a les 22.30 hores en la Plaça de l'Ajuntament, serà el tret d'eixida  de les tradicionals Festes d’agost. Després de l'obertura inaugural tindrà lloc el Recital de Poesia d'Estiu, sota el lema “Festes en honor a l'Assumpció de la Nostra Senyora”, de la mà de l'Associació Local Moviment Poètic de Riba-roja de Túria, amb la participació dels Conservatoris Professionals de Música i Dansa. Una estrena que anirà seguit d'un vi d'honor per a tots els assistents, amenitzat amb música. Els actes continuaran el diumenge 6 d'agost a les 22.30 hores, amb l'espectacle de màgia familiar del Mag Maili, seguit d'una exhibició de balls modern i llatí, a càrrec del Club Local Bailando Bailando.

Durant els deu dies de festes, la ciutadania gaudirà de castells unflables, monòlegs, cinema, espectacles musicals i atractives activitats dirigides a tots els públics, amb degustació gratuïta de roses per als assistents en la majoria dels actes. Una de les jornades més destacades serà la del 13 d'agost, al Parc Municipal Maldonado, amb una successió d'activitats lúdiques per al públic familiar, que comptaran amb la col·laboració d'entitats socials com la Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes, UDP de Riba-roja, Dones de la Mediterrània i Tyrius. L'actuació del mag local, Sergio Lozano i una ‘mini disco’ per als més xiquets, posaran la guinda a la jornada dominical.

El 14 d'agost, vespra de la Mare de Déu, la festa començarà a les 19.30 hores amb tardeo i una torrà de germanor per a tot el poble, a càrrec de l'Associació Santa Cecilia, la recaptació de la qual anirà íntegrament destinada a Càritas. Després de l'actuació dels llegendaris Los Guapos, arribarà la gran nit d'èxits remember, a càrrec de MDT ràdio amb DJ Dani Ibáñez, Dani Cortijo, Raúl Platero i Jesús Brisa.

El dia gran, Festivitat de la Verge d'Agost, la vesprada serà per als més xicotets, amb la Gran Fira Infantil a partir de les 17.00 hores. A continuació, se celebrarà el tradicional Pasacarrer d’Alfàbegues, amenitzat per la Xaranga El Minaor i a continuació, es durà a terme la missa solemne en honor a l'Asunción de la Nostra Senyora, que posaran fi a les festes patronals de la localitat.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat ‘l'esperit d'unió de les nostres festes és palpable i s'evidencia molt més des que decidim fer d'aquestes festes, les de tots els barris. A més -matisa- hem volgut ajudar un any més a les diferents associacions festives de les urbanitzacions, amb l'aportació d'alguna activitat lúdica, fomentant l'essència dels nits a la fresca’’. Raga ha ressaltat l'esforç i dedicació de tots els col·lectius integrats en les festes , ‘que propicien que la convivència, la participació ciutadana i l'arrelament de les nostres tradicions siga una realitat”.