Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

L'empresariat destaca la gestió de l'Ajuntament de Riba-roja en la implantació d'empreses en el Parc Logístic

Durant l’últim any, s’han posat a disposició de les empreses 76.000 metres quadrats en el PLV.

'POLÍGONS INDUSTRIALS,URBANISME,FOMENT ECONÓMIC I TRANSPORTS' 1 de setembre de 2016


L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i els regidors de Polígons, Urbanisme, Foment Econòmic i Transports s’han reunit este matí amb la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mº José Salvador i una representació d’empresaris del Parc Logístic de València, per a realitzar balanç de la gestió realitzada en l’últim any en este gran centre de servicis per al sector del Transport de mercaderies.

Durant l’últim any les actuacions de la Generalitat, junt amb la gestió municipal, que ha agilitzat la tramitació urbanística en la zona, han suposat la reactivació del parc amb la venda de més de 76.000 m2  per a la implantació de noves empreses, enfront dels menys de 10.000 m2 que es van vendre durant tota l’anterior legislatura.

Recentment, la conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat la modificació de la reparcel·lació de la Fase II del PLV que permetrà posar a disposició 78.000 m2 distribuïts en diverses parcel·les d’ús logístic per a la futura implantació d’empreses relacionades amb el sector del transport i la logística. L’objectiu és comercialitzar estes parcel·les abans de finalitzar l’any.

Fruit d’esta modificació, també s’ha cedit a l’Ajuntament de Riba-roja  una parcel·la dotacional de 8.700 m2 que alberga el jaciment arqueològic Vila Romana del Pou de la Sargueta. El Consistori serà l’encarregat de preservar i mantindre un dels millors exemples d’assentament rural de la Comunitat entre els segles I i V.

Actualment, en el PLV ja estan instal·lades catorze empreses del sector del transport i de la logística que ocupen una superfície de 210.000 m2 i que contribuïxen en la millora de la competividad i la modernització del sector.

Per a l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ‘este és un dels punts estratègics del sector logístic a nivell nacional més importants, que hem de continuar incentivant amb mesures que afavorisquen la implantació d’empreses’. En este sentit, assegura ‘enguany invertirem un milió d’euros en els polígons, que junt amb una baixada en la pressió fiscal atraurà noves activitats industrials a Riba-roja’.

El govern municipal va obrir recentment en el polígon l’Oficina AMIDE, l’Agència Municipal d’Inversions i Dinamització Empresarial, a fi de poder oferir informació i assessorament personalitzat als empresaris. Així mateix té previst posar en marxa una línia municipal de transport entre el casc i la zona industrial que afavorisca el trasllat de treballadors i la implantació d’un sistema de cambres que milloren la seguretat dels empresaris.

Per la seua banda, Salvador ha assegurat que des del nou Consell ‘es treballa intensament per a tindre ocupat el 100% del sòl del PLV i s’estan estudiant futures ampliacions, ja que es tracta d’un centre neuràlgic i estratègic en matèria de logística’.

Durant la reunió, el vicepresident del PLV, Paco Guindal ha destacat la cooperació per part de l’Ajuntament que – ha matisat –‘ha agilitzat la tramitació urbanística per a posar les parcel·les a disposició de les empreses per a la seua comercialització’. En esta línia, ha  qualificat el balanç de ‘molt  positiu’, i hi ha marcat com un dels reptes principals licitar una important parcel·la per a vehicles pesats que descongestiona de tràfic València.

Els empresaris han reclamat una eixida directa des del polígon al Bypass que millore la comunicació del transport, a la qual cosa la consellera s’ha compromés a traslladar la reivindicació al Ministeri de Foment en quant es configure el nou Govern.
Després de la reunió, ha visitat les instal·lacions de les empreses Transports Caspo i el Grup Ballester.