Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Punt de registre d'usuari

(id: 2178)Al juliol de 2007, l'Ajuntament de Riba-roja del Túria i la Generalitat Valenciana van firmar un conveni l'objecte del qual era la prestació de servicis de certificació de firma electrònica. A partir d'este moment l'Ajuntament de Riba-roja es convertia en Punt de Registre d'Usuari de l'Autoritat Certificadora de la Comunitat Valenciana.

L'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana (ACCV) és l'Ens Prestador de Servicis de Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana, constituït per mitjà de la Llei 14/2005, de 23 de desembre, de La Generalitat.

L'ACCV proporciona als ciutadans, les empreses i les Administracions Públiques els mecanismes d'identificació telemàtica segura en els tràmits administratius a través d'Internet: els certificats digitals i les tecnologies associades. Els certificats emesos i la resta de servicis que l'ACCV presta s'ajusten a el que establix la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de firma electrònica, per la qual cosa l'ACCV gaudix d'ampli reconeixement en totes les Administracions Públiques. A més, amb els certificats digitals reconeguts expedits per l'ACCV es pot generar firma electrònica reconeguda, que és equivalent a la manuscrita.

Els ciutadans que desitgen sol·licitar un certificat digital gratuït en suport electrònic deuen acudir a les oficines de l'Ajuntament de Riba-roja del Túria en el lloc i horari baix indicats. L'emissió d'estos certificats és presencials i té una duració aproximada de 10 minuts des del moment que comença el procés.

La certificació digital és el mig que permet garantir tècnicament i legalment la identitat d'una persona en Internet. Es tracta d'un requisit indispensable perquè les institucions puguen oferir servicis segurs a través d'Internet. A més el certificat digital permet la firma electrònica de documents. El receptor d'un document firmat pot tindre la seguretat que este és l'original i no ha sigut manipulat i l'autor de la firma electrònica no podrà negar l'autoria d'esta firma. A més el certificat digital permet xifrar les comunicacions. Només el destinatari de la informació podrà accedir al contingut de la mateixa.

Alguns exemples explícits de l'ús del certificat digital són la presentació telemàtica de la declaració de la renda en l'Oficina Virtual de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, consulta de la vida laboral, de la situació de cotització en l'Oficina Virtual de la Tresoreria General de la Seguretat Social, i l'accés als servicis de consulta i certificació de dades cadastrals de l'Oficina Virtual de la Direcció General del Cadastre.

En l'actualitat el Punt de Registre d'Usuari de l'ACCV en l'Ajuntament de Riba-roja es troba ubicat en les oficines municipals del Carrer Horno Viejo núm. 8, àrea de Registre General d'entrada.

 

Horari d'atenció sol·licituds Certificat electrònic de l'ACCV: horari d'atenció del Registre General d'entrada.

Enllaços relacionats:

Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana

 

Oficina Virtual de l'Agència Estatal d'Administració Tributària

 

Oficina Virtual de la Tresoreria General de la Seguretat Social 

  

Oficina Virtual de la Direcció General del Cadastre