Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja convoca entre els restauradors locals el concurs 'El millor cremaet del Túria'

La iniciativa compta amb l'assessorament del xef Joan Clement.

'TURISME' 19 de juliol de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria de Turisme ha llançat la primera convocatòria del concurs “El millor Cremaet del Túria”, amb l'objectiu de donar visibilitat a aquesta beguda que forma part de la cultura valenciana com a manera pròpia de gaudir la nostra excel·lent cuina.

De la mà del popular xef, Joan Clement, es pretén posar en valor les tradicions gastronòmiques locals i posicionar-nos dins del mapa gastronòmic de la Comunitat Valenciana. El consistori cerca també potenciar els productes denominem de proximitat i incentivar l'ús d'aquests adquirits directament al productor o en comerços locals, com per exemple la taronja, l'ús de la qual serà imprescindible per a l'elaboració del cremaet que valorarà el jurat.

El concurs aquesta obert a tots els restauradors del municipi que s'animen a demostrar que el cremaet que se serveix en el seu establiment és el millor de la zona. Les bases estan publicades en la web www.ribarojadeturiaturismo.com , en les quals es recull els principals ingredients i característiques d'elaboració que ha de tindre aquesta beguda típica; una presentació amb tres franges molt ben delimitades formades per almívar, café i crema i l'ús indispensable de la taronja. A més, el jurat valorarà la innovació en les tècniques d'elaboració, el bon sabor i aroma.

“Aquesta iniciativa compleix el doble compromís de promoció del producte local i de donar a conéixer la gastronomia local dels nostres establiments, a través d'un concurs en el qual es valorarà la innovació, l'originalitat i el bon fer dels nostres restauradors d'un clàssic de la cultura culinària de la nostra terra”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

La inscripció està oberta fins al 22 de juliol. Finalitzat aquest termini, un comité d'experts es posarà en contacte amb l'establiment per a realitzar el tast, que es durà a terme els dies 28 i 29 de juliol, amb un recorregut per cada bar participant en el qual realitzarà una degustació. El guanyador rebrà el reconeixement públic de “El millor cremaet del Túria”.

Més informació i inscripcions en: https://cutt.ly/nLZpncK