Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Definicions

(id: 2612)

Violència de gènere:

Perquè existisca violència de gènere haurà de concórrer:

1. Violència Física, Psciquíca o Psicològica que produïsca un greuge en la vida, integritat física o moral, en la llibertat, en la llibertat sexual, en la capacitat de decisió i/o en la tranquil·litat de la víctima.

2. Que la víctima siga respecte a l’autor del delicte esposa, exesposa, parella, exparella (Inclús sense existir convicencia) o qualsevol altra anaola realció d’afectivitat (LO 1/2004 – art 1. apart. 1)

3. Que eixa violenca física/psíquica o psicològica expresse discriminació de la dona, deisgualdad o relació de poder dels hòmens sobres les dones (LO 1/2004 – art 1. apart 3)

Violència domèstica:

Perquè existisca violència domèstica ha de concórrer:

1. Violència física, psiquíca o psicològica que produïsca un greuge en la vida, integritat física o moral, en la llibertat, en la llibertat sexual, en la capacitat de decisió i/o en la tranquil·litat de la víctima.

2. Que la víctima siga referent al seu autor, membre del mateix nucli familiar. (Ascendents, descendents, germans de naturalesa o d’adopció, menors o incapaços que convisquen amb l’autor o siga este el subjecte que exercisca la seua potestat, conyugue sempre que no siga susceptibles de ser víctimes de violència de gènere). Art 173.2 del CP.

3. Que s’aprecie habitualitat, definida com a tal per proximitat temporal entre diversos actes violents, independentment de si són diferents les víctimes o si ja han sigut actes jutjats o no.
 
Diferències:

-Violència domèsticaViolencia de género
Subjecte actiuQualsevol persona integrant d'un nucli familiar.Home, marit, parella Exhome, exmarit, exparella
Subjecte passiuQualsevol persona integrant del mateix nucli familiar que l'agressor.Dona, esposa, parella Exdona, exesposa, exparella inclús sense haver existit convivència
TempsHabitualitat d'accions (diverses accions durant un cert temps).No requerix habitualitat. Una sola acció és prou per a considerar-se la V. Gènere
Bé jurídic protegidoIntegritat moral de les víctimes. A més d'Ambient familiar normal, pacífic i de convivència.Bens jurídics – personals fonamentals de la dona. (vida, integritat física, moral, etc)
Tipificat en Codi PenalArt 173.2 i 153.2153.1 i el 148.4