Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Comerços

(id: 2616)
Durant l'activitat comercial

- No acumular diners en les caixes registradores i buidar-les sovint.

- És convenient que al llarg del dia s'efectuen diversos ingressos en les entitats bancàries.

- Evitar portar molts diners de colp i quan es necessari, fer-ho amb discreció i adoptant totes les mesures de seguretat possibles.

- Limitar les vies d'accés a l'establiment per a facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.

- Instal·lar xips de seguretat als productes.

- Si es disposa de vigilant de seguretat, quan existisquen motius de sospita, pot fer un registre de les bosses i l'abric del client en un lloc habilitat.

- En determinats comerços pot ser convenient instal·lar un circuit tancat de televisió. Un tècnic en seguretat vos pot fer un projecte de millora adaptat a les necessitats del vostre establiment.

En el vostre negoci

- És necessari que el personal siga conscient que les persones desconegudes no han de conéixer les mesures de seguretat instal·lades.

- Si no es disposa de vigilant de seguretat, designar persones de confiança perquè coneguen els sistemes de detecció que hi ha instal·lats i que es responsabilitzen de connectar-los.

- Portar un control de nombre de còpies de les claus de l'establiment i de les persones que les disposen.

Amb les targetes de crèdit

- Recordeu que les targetes de crèdit són personals i intransferibles.

- En el moment de comprovar les dades de la persona titular de la targeta amb DNI del client, cal fer-ho amb rigor. No acceptar excuses de parentiu ni altres arguments com haver-se deixat el DNI en el cotxe.

- Comprovar sempre que les dades de la targeta, nom i numeració que s'imprimisquen en el rebut coincidisquen amb les dades de la targeta de la persona titular.

- En presència de qualsevol irregularitat, avisar a la persona encarregada i avisar a la policia amb discreció. - En cas de dubte sobre la legalitat de la targeta no acceptar l'operació comercial.

- No deixar-se intimidar per les presses del client o pel numere de les persones que esperen ser ateses.

- Evitar qualsevol tipus de confrontació i actuar amb normalitat. Davant d'esta situació és útil per al treball de les Forces i Cossos de Seguretat que es recorden les característiques

Amb els bitllets

- Comprovar sempre les mesures de seguretat i les particularitats que presentes els bitllets d'euro.

- Si aparentment el bitllet és fals, no acceptar-ho. Comunicar a la persona que el bitllet aparentment és fals i que ha pogut ser mata d'un engany.

- És necessari portar a la policia els bitllets falsos.

- Davant d'una actitud sospitosa del client avisar a les Forces i Cossos de Seguretat.