Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

(2005) Ribarroja del Turia – El castillo – reseña histórica Rf 20050115-024-042-008-0711_2005

(1)
CALATAYUD CASES, José Vicente; JARABÚ CLEMENTE, Enrique: Ribarroja del Turia – El Castillo – Reseña histórica. (Inèdit), Riba-roja de Túria, 2005; 42 pàg.

NOTES:
Aquest estudi inèdit tal qual ací es presenta és l'original que Enrique Jarabú i jo preparem juntament amb altres textos en diferents formats a propòsit del Castell de Riba-roja en el canvi de segle. Els diferents formats servirien per a informar i publicar en diferents mitjans i llocs, de manera que preparem informació en fitxes, en text resumeixen de tres folis, en text mitjà de huit folis, gràfics, fotos, desenvolupament històric del centre històric, desenvolupament històric de la possessió, així com regestes de documents que componien una part important del treball de buidatge d'arxius realitzat durant anys, en aquest cas, per E.Jarabú.

Aquest estudi en concret recull les fitxes de catalogació de l'edifici, gràfics de localització, text introductori, desenvolupament històric dels recintes murats, desenvolupament històric de la possessió des del segle XIII i cent cinquanta-set registres d'arxiu, amb el que ofereix una aproximació històrica i documental bastant completa al coneixement de la història del castell de Riba-roja i temes relacionats amb la seua peripècia històrica.

En concret aquesta presentació incloent les parts que acabem d'esmentar es va preparar per al Pla Director del Castell de Riba-roja que l'empresa Vetges-tu i Mediterrània S.L. va realitzar per encàrrec de l'ajuntament de Riba-roja (feb-mar 2005) sent inclòs en la primera part d'aquest treball quasi literalment i menció de responsabilitat del qual figura en la seua pàgina tres i inclou als components de l'equip de treball d'aquesta: Vetges-tu i Mediterrànea S.L., Arquitectes; Jose Vicente Calatayud Cases, llicenciat en Filosofia, Cronista oficial de Riba-roja de Túria; Enrique Jarabú Clemente, Cronista local del municipi i María Luisa Serrano Marcos, arqueòloga.

Aquesta mateixa presentació es va facilitar als tècnics de Conselleria per a preparar les declaracions B.I.C. dels Recintes murats de Riba-roja i la del Castell i muralles que es van publicar en el D.O.G.V. encara que, lamentablement, en estar inèdit no va ser esmentat en les memòries que es van publicar en aquest Butlletí Oficial, esmentant-se en el seu lloc el treball de Vetges-tu (que l'incloïa) i sí que estava publicat en forma no venal.

Paraules clau:

Carlos CAMPOS GONZALEZ. José FERNANDINO LARRINAGA. Carlos MORENO MÍNGUEZ. Carlos PAYÁ TENORIO. Carmen PEREZ OLAGÜE. Vetges tu i Mediterrània S.L. Arquitectes. Fco GARCÍA NAVARRO. Vte SILVENTE SORIANO. Senyoriu. Casa palau. AMS fons Boïl. ARV. APCC. ACRVGG. Segle VIII - Segle XX.