Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

(2012) '¡Felicidades!' [Centenario de José Facundo Vázquez] - Rf 20120716-006-002-000-1912_2012

(1)
CALATAYUD CASES, José Vicente: “¡Felicidades!”. En Crist 2012, pp. 15-16. Clavaris del Santíssim Crist dels Afligits, Riba-roja, 2012.

NOTA:
Autors Facundo i Mullor és el nom d’uns dels nostres carrers; autors… de la música i la lletra de l’himne de Riba-roja “la del Túria”. En 2012 es va celebrar el centenari del naixement del primer un dotze de setembre del corresponent 1912.

Hi ha un dossier de documentació sobre el músic José Facundo del que podem facilitar més informació, si fa falta, mentres arriba el moment de publicar-la. Igualment, tal com s’indica en el text que publiquem, la revista local “Notes alterades” va publicar informació sobre ell en aquelles dates pel que no la vaig repetir alehores en el meu xicotet record homenatge. Part de la informació de què disposem, proporcionada per la família, a propòsit del músic militar i director que va ser José Facundo va ser publicada també en un treball d’investigació més ampli que l’article de la revista per María Pilar Silvestre. Per un altre costat la família va proporcionar còpies de partitures originals al Conservatori de Riba-roja que va estrenar algunes d’elles en l’Auditori municipal també en aquelles dates.

Pense que qualsevol que vullga saber més pot igualment contactar amb la família, la seua filla Mari Carmen Facundo imagine que estarà encantada d’atendre qualsevol suggeriment o petició.

Paraules clau:
José Facundo Vázquez – Himne a Riba-roja – música – l’Almenareta – Mullor – “cançó de bressol” – Segle XX