Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Moviment poètic Riba-Túria

El moviment poètic "Riba-Túria" sorgeix al març de 2018 i es consolida durant un any.

El primer llibre conjunt de poemes es publica al març de 2019, amb el suport de l'Ajuntament de Riba-roja.

Aquest Moviment pretén canalitzar les inquietuds poètiques i altres il·lusions literàries de les persones de l'entorn.

De setembre a juny es realitzen trobades obertes, cada mes, on els assistents expressen els seus sentiments poètics. A vegades es convida a persones que puguen transmetre les seues experiències literàries.

Es realitzen tres recitals a l'any en què cada autor recita un poema. I pretenem publicar un llibre conjunt en cada Primavera.

No és una escola de poesia. No existeix un programa acadèmic que establisca pautes formatives. Cada “poeta” aporta el seu bagatge i es perfecciona, si ho desitja, amb les orientacions i treballs que ofereixen la resta de participants.

El Moviment està constituït per poetes que aporten una trajectòria consolidada en els seus llibres publicats i formació literària. Uns altres han realitzats els seus “començaments” escrivint poemes. I uns altres s'estan iniciant en l'interessant món de la subjectivitat. Les limitacions es van corregint escoltant, preguntant o demanant l'ajuda dels companys. Però tots expressen i respiren, a la seua manera, les sensacions, pensaments i emocions que senten.

Aquest Moviment Poètic no és una fàbrica de “poetes”. Els que ens reunim som “poetes” per ser allí. “Poetes”, entre cometes, perquè ens agradaria ser.

Esperem consolidar-nos plenament quan ens reconeguen com a Associació: Associació Moviment Poètic “Riba-Túria”.

Considerem que estem cobrint un buit que és necessari omplir: tots sentim vivències i alguns, a més, descobreixen altres cares de la vida. Expressar-les és un alliberament i un plaer. I, a vegades, sense pretendre ser poetes consagrats, tal i com s'entén en el mitjà literari, som capaços de transmetre allò que portem dins i que uns altres no diuen, no saben dir o no s'atreveixen.

Com el Moviment Poètic “Riba-Toja” es mou per l'energia de la il·lusió; mentre existisca il·lusió, hi haurà Moviment.

En algunes ocasions, ens ho “creiem” i fins sembla que som POETES. I, estant en moviment, qui pot dir que no ho aconseguirem.