Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Desenvolupament Sostenible

Agenda 21 Local
En l'actualitat més de la mitat de la població mundial viu en les ciutats, a causa de la seua elevada densitat de població, el seu desenrotllament i la seua activitat constituïxen unes de les principals fonts de contaminació.

En 1983, les Nacions Unides van crear la comissió per al Medi Ambient i el Desenrotllament, del treball d'esta comissió va sorgir l'Informe Brundtland, base del concepte de “desenrotllament sostenible”, es tracta d'un desenrotllament que satisfà les necessitats del present, sense comprometre la capacitat de les generacions futures de satisfer les seues necessitats. Pretenent la millora dels estàndards de vida dins de la capacitat de càrrega del medi natural, sense esgotar els recursos. El que implica el manteniment de la diversitat biològica, la salut pública i la qualitat de l'aire, aigua i sòl a nivells suficients per a preservar la vida i el benestar humà, així com la flora i la fauna.

En 1992 de la Conferència de les Nacions Unides per al Medi Ambient i Desenrotllament celebrada en Rio de Janeiro sorgix un pla d'acció per al Desenrotllament Sostenible en el segle XXI, denominat Agenda 21.

L'objectiu de l'Agenda 21 Local és determinar l'estat de “salut” del municipi en tot el seu àmbit territorial, per mitjà d'una anàlisi de la situació ambiental i de la realitat social, econòmica i organitzativa del municipi. Es constituïx com la base de la futura sostenibilitat municipal, a fi de servir per a elaborar la proposta del Pla d'Acció.

En el procés han participat diverses Institucions amb competències dins del territori municipal, destacant el paper desenrotllat per les autoritats locals municipals i per tots els grups i sectors d'interés del municipi, així com la ciutadania en general.

La seua elaboració es dividix en 2 fases:

  • Diagnosi Tècnica.
  • Diagnosi Qualitativa.

La Diagnosi Tècnica es constituïx com la primera etapa del procés, és la fase de recopilació d'informació i treball de camp; el seu objectiu és la constatació de la situació del municipi basant-se en paràmetres objectius, a fi d'obtindre una visió general i particular del municipi analitzant els seus recursos i dèficits, així com els usos i conflictes presents en el territori.

La Diagnosi Qualitativa, és la fase en la qual s'arrepleguen les impressions i opinions de la ciutadania en general i dels diferents líders d'opinió entrevistats, a més dels resultats obtinguts en diverses Jornades de Participació del Fòrum Ciutadà de Riba-roja del Túria. Es tracta de valorar i analitzar la percepció de la ciutadania sobre l'estat del municipi a tots els nivells.

En els documents adjunts es troben: