Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-Roja celebra La Setmana de la Salut del 29 d'abril al 4 de maig amb nombroses activitats

(1)
El centre hospitalari realitzarà proves mèdiques per a mesurar el risc cardiovascular en la Fira del Comerç de Riba-roja

'SANITAT'28 d'abril de 2016


El Departament de Salut de Manises, en col·laboració amb el centre de salut i l’Ajuntament de Riba-Roja, ha organitzat una setmana saludable repleta d’activitats en la localitat que es desenrotllarà del 29 d’abril al 4 de maig. Xarrades, conferències, proves mèdiques, exposicions i una caminada saludable són algunes de les nombroses activitats programades per a traslladar la importància de la prevenció i l’educació saludable als riba-rojeros. Per al doctor Carlos Rodrigo, director d’Atenció Primària de l’àrea de salut de Manises “l’objectiu d’este programa és conscienciar sobre la importància de la prevenció i l’atenció de la salut en totes les edats”.

Així, el mateix divendres al matí, a les deu, La Sala d’Actes del Centre Social Llar del Jubilat acollirà la conferència 'Dolor d’Esquena. Com previndre-ho i tractar-ho quan apareix' a càrrec de la cirurgiana traumatòloga de la Unitat de Raquis de l’Hospital de Manises, Sara Burguet. I és que, segons la Societat Espanyola de Reumatologia el 80% de la població patirà dolor d’esquena en algun moment de la seua vida, per la qual cosa és important saber com evitar-ho i conéixer els tractaments disponibles en l’Hospital de Manises que compta amb una unitat puntera en este sentit.
Després de la conferència, a les 12, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “La maternitat. Retrats emocionals i emocionants”, una mostra que s’ha pensat amb motiu del dia de la mare i en la que Loli Gavilán, fotògrafa i auxiliar administratiu del centre de salut, ha arreplegat diversos testimonis de maternitat ajudada per la comare Rosa Furió i les mares assistents als seus tallers.
 
A la inauguració està previst que assistisca l’alcalde de la localitat, Robert Raga, acompanyat del regidor de Cultura, Miquel Castillo, el de Sanitat, José Luis López, i per Lola Verdeger, regidor de la Dona.
 
Participació en la Fira del Comerç amb proves mèdiques

En el marc d’esta setmana saludable, l’Hospital de Manises també participarà en la Fira del Comerç de la localitat, amb un estand propi en què es realitzaran revisions i proves mèdiques en l’acte. Els ciutadans que acudisquen tant dissabte com diumenge podran mesurar el seu risc cardiovascular o l’edat de les seues artèries amb una prova innovadora. Especialistes en oftalmologia també atendran consultes i mesuraran la pressió ocular per a previndre glaucoma.

D’altra banda, el dilluns, el programa de la Setmana de la Salut també fixa la seua atenció en un problema cada vegada més preocupant com és l’obesitat infantil. Per això, el pediatre Carmen Sorita del maestrazgo, del centre de salut de Riba-roja, impartirà el dilluns al matí en l’IES Asunción de la Mare de Déu una xarrada sobre com previndre el sobrepés des de la infància. A més, el dimecres 4 de maig, La Sala d’Actes del Centre Social de la llar del Jubilat tancarà la programació amb una xarrada impartida pel doctor Roberto Gorgues, coordinador del centre de salut sobre la incorporació de noves proves i campanyes de prevenció.
 
Caminada Saludable

Dins de la programació, també s’ha convocat a la ciutadania dimarts que ve 3 de maig a una gran caminada per la Via Saludable de Riba-Roja que finalitzarà amb un desdejuni saludable per a tots els participants. Aquells que estiguen interessats podran apuntar-se en el mostrador del centre de salut de la localitat de manera gratuïta